Za pojavu da se iPhone alarmi ne uključuju neki okrivljuju nedavno objavljeno ažuriranje iOS 17.2, ali pojedinci tvrde da je greška postojala i na iOS 17

 

Postavljanje alarma na našim telefonima je nešto na što je većina nas navikla, ali pojedini vlasnici iPhone-a žalili su se posljednjih dana da im se alarmi ne uključuju, što izaziva zabunu i haos.

Prema nedavnom izvještaju Android Authority, nekoliko korisnika u iPhone subredditu je prijavilo da se alarmi na iPhone uređajima ne uključuju u zadato vrijeme. Neki kažu da se njihovi alarmi uopšte ne aktiviraju, dok drugi kažu da ekran telefona svijetli, ali ne ispušta zvuk.

Po objavama korisnika, čini se da problem ne pogađa samo najnoviju verziju iPhone-a, već i starije modele kao što su iPhone 11 i iPhone XR. Neki pripisuju problem nedavno objavljenom ažuriranju iOS 17.2, ali drugi kažu da se greška javljala i na iOS 17.

Dok Apple tek treba da zvanično prizna problem, korisnici na subredditu su smislili potencijalna rješenja koja su nekima riješili problem. Određeni broj korisnika iPhone-a kažu da je greška alarma ispravljena nakon isključivanja funkcije „Attention Aware.

Funkcija Attention Aware omogućava:

  • Ako gledate u svoj uređaj, ekran se neće zatamniti sve dok ne prestanete gledati u uređaj.
  • Ako gledate u svoj uređaj, on će da smanji jačinu zvuka vaših upozorenja.

Drugi kažu da je onemogućavanje funkcije Standby Mode iOS 17 (Režima pripravnosti) riješilo problem. Apple-ov režim pripravnosti za iPhone telefone čini da se telefon ponaša kao digitalni sat sa informacijama koje se mogu pregledati.

Još jedno moguće rješenje uključuje onemogućavanje nekih alarma ako ste ih podesili u kratkom vremenskom periodu.

Ako nijedno od gore navedenih rješenja ne riješi problem, uvijek možete preuzeti aplikacije za alarme trećih strana iz Apple App Store. Za to vrijeme Apple će vjerovatno, ako je do njih, da riješi problem.

(IT mixer)