Huawei je odložio lansiranje Mate X sklopivog telefona do septembra, pošto je prvobitno planirano da ga lansira ovog ljeta.

Huawei odlaže prodaju Mate X-a, djelimično, kako bi poboljšao kvalitetu preklopivog ekrana telefona, izjavio je Vincent Peng, viši potpredsjednik u kompaniji, za časopis The Wall Street Journal na tehnološkoj konferenciji u Hong Kongu.

„Radimo mnogo testova“, rekao je Peng za časopis, dodajući da Huawei ima za cilj da objavi telefon čim to bude moguće.

Nakon problema sa ekranom koji su prijavili raniji pregledači Samsung Galaxy Folda iz kompanije Huawei su rekli da sada žele da budu „oprezni“ i da ne žele lansirati proizvod koji bi uništio njihovu reputaciju.

Samsung trenutno nema tačan datum objavljivanja za Fold.

Huawei je potvrdio da se očekuje da će se X izvesti u septembru 2019. godine.

„Mate X je uvijek dolazio kasnije od Samsung Galaxy Fold-a, ali problemi korejskog proizvođača telefona zasigurno su Huawei-ju dali više prostora za disanje“, rekao je Ben Wood iz CCS Insight-a.

Nema sumnje da će Huawei naučiti lekcije iz Samsung-ovih problema.

Mate X kašnjenje je samo poslednji izazov za Huawei, vodeći svjetski dobavljač telekomunikacija i proizvođač telefona broj 2.

U maju, američka mrežna oprema iz crne liste Huawei-ja i predsjednik Donald Trump potpisali su izvršnu naredbu kojom se suštinski zabranjuje kineska kompanija zbog problema nacionalne sigurnosti. Kao rezultat toga, neke tehnološke kompanije su smanjile veze sa Huawei-jem.

Peng je rekao da kašnjenje Mate X nije bilo zbog problema u lancu snabdjevanja, navodi se u Journalu.

(The Wall Street Journal)