Nadolazeća serija Huawei P70 će donijeti neke impresivne karakteristike, prema nedavnom otkriću uglednog tipstera, Digital Chat Station. Tajming za ovo curenje je pogodan, s obzirom da je Huawei P60 serija objavljena u martu prošle godine, što nas je navelo da očekujemo lansiranje porodice P70 u naredna dva mjeseca.

Prema dijeljenim informacijama, prednji dio uređaja će imati četverostruko zakrivljeni OLED panel koji se može pohvaliti rezolucijom od 1,5K, protežući se na velikodušnu dijagonalu od 6,7 inča. Iako su detalji iz mašinski prevedenog kineskog teksta donekle dvosmisleni, to sugeriše mogućnost da telefoni budu opremljeni dvostrukim prednjim stereo zvučnicima, prenosi GSMarena.

Skrenuvši našu pažnju na zadnju stranu telefona, kaže se da jedinstveni trouglasti raspored sadrži tri kamere. Priča se da je primarna kamera OmniVision 50MP OV50H senzor, koji nudi varijabilni otvor blende, značajnu veličinu senzora od 1/1.3″ i 1.2µm piksela.

Robusna baterija od 5.000 mAh napajaće ovaj hardver, koja će osigurati produženu upotrebu između punjenja. Ako su dosadašnja curenja informacija bila indikacija, će vjerovatno bitgi Kirin 9010 čip. Nadalje, očekuje se značajno poboljšanje u mogućnostima ultraširoke kamere.

Ukratko, Huawei P70 serija obećava vizuelno impresivan ekran, naprednu tehnologiju kamere i nevjerovatnu snagu obrade, što je čini željno očekivanim dodatkom na tržištu pametnih telefona.

(IT mixer)