iQOO 12 serija će vjerovatno sadržavati osnovni i profesionalni model, a sada, curenje sugeriše detalje o kamerama

 

Tipster Digital Chat Station (prevedeno sa kineskog jezika) je u Weibo postu napomenuo da će modeli iQOO 12 imati OmniVision OV50H senzor od 50 MP sa optičkom stabilizacijom slike (OIS) i još jedan senzor Samsung ISOCELL JN1 od 50 MP sa ultra širokim ugaonim sočivom. Prema procurelim podacima telefoni će dolazi sa OV64B telefoto senzorom od 64 megapiksela sa 3x zumom i podrškom za OIS.

Što se tiče ekrana, znajte da se priča da kompanija prelazi sa 2K ekrana na ekran rezolucije 1.5K. Međutim, neki drugi izvori tvrde da će iQOO 12 da podržava 2K ekran, baš kao i njegov prethodnik. Očekuje se da će telefoni imati Samsung E7 AMOLED ekrane sa brzinom osvježavanja do 144Hz. Takođe se kaže da dolaze sa metalnim kućištima.

Očekuje se da će iQOO 12 Pro pokretati najnoviji i najmoćniji Snapdragon 8 Gen 3 sa do 24 GB RAM-a i 1 TB ugrađene memorije. To je novi čipset koji Qualcomm tek treba da objavi. Prema izveštajima, čipset ima osmojezgarnu konfiguraciju sa Adreno 750 GPU-om i novim Cortex-X4 super jezgrom. Rečeno je da se isporučuju sa Origin OS-om baziranim na Android 14 OS.

Osnovna varijanta iQOO 12 je podržana baterijom od 5.000 mAh koja podržava brzo punjenje od 100 W. S druge strane, očekuje se da će iQOO 12 Pro model podržavati žičano brzo punjenje od 200 W preko USB Type C porta. Radi bezbjednosti, telefon je opremljen ultrazvučnim skenerom otiska prsta.

Prema drugim glasinama, očekuje se da će iQOO 12 stići krajem 2023. godine, a na međunarodna tržišta negdje tokom prvog kvartala 2024. godine, dakle od januara do kraja marta.

Imajte na umu da su gore navedene karakteristike zasnovane na glasinama i spekulacijama. Zvanične specifikacije će kompanija otkriti tokom zvaničnog lansiranja. Do tada ćemo morati da sačekamo i vidimo šta zapravo dolazi sa ovom novom generacijom.

(IT mixer)