Diablo 4: „Season of the Construct“ dodaje robote zvane konstrukcije, trezore za pljačku i malog prijatelja koji vas prati uokolo kao suputnik

 

Diablo 4: „Season of the Construct“ je treća sezona gdje ćete imati zadatak da istražite drevni uređaj, The Loom, koji su dizajnirali Zoltun Kulle i Ayuzhan iz Caldeuma.

The Loom, drevnu tehnologiju preuzeo je demon Malphas koji okreće ovaj drevni uređaj za svoje okrutne svrhe. Zoltunov bivši suputnik Ayuzhan vodiće vas kroz podmukle tamnice trezora kako biste spriječili Malphasa i njegove smrtonosne konstrukcije da preuzmu Sanctuary. Malphus će se pojaviti kao borba, a kasnije kao Uber verzija s kojom ćemo se boriti.

Gatehall, središte grada ispod Kehjistana, biće glavna operativna baza i središte igrača za sezonske aktivnosti sa svim dobavljačima koji su nam potrebni za pomoć na našem sezonskom putovanju. Slično ostalim glavnim gradovima ili usputnoj tački Tree of Whispers (drvo šaputanja).

Linija zadataka počeće u Gea Kulu, gdje su seljaci pod uticajem Malphus-ove korupcije. Bićete odvedeni do trezora da upoznate Ayuzhan i oslobodite ga iz zarobljeništva.

 

Vaša nagrada?

 

Kao nagradu dobijate vlastitog Seneschal pratioca kojeg možete modifikovati i uzeti u bitku, pa čak i maziti. Ono što je bitno, moći ćete ga pojačati upravljačkim kamenjem i kamenjem za ugađanje.

Upravljačko kamenje ispadaće iz aktivnosti u igri i moći će da se izradi. Kamenje za ugađanje dodaje još više koristi u primjeni statusnih efekata kao što su krvarenje, hladnoća, ranjivost i više. Dodatno kamenje iste vrste može se koristiti za nadogradnju vještačkog kamenja.

Seneschal će takođe skalirati jedan na jedan sa progresijom karaktera da bi se osećao kao produžetak igrača.

 

Nove stavke u trećoj sezoni

 

Slično kao i prethodne sezone, „Season of the Construct“ se bavi dodavanjem novih stavki, aktivnosti i privremenih funkcija u Diablo 4.

I dok ovo nije potpuna ekspanzija (dolazi kasnije ove godine, stoga ne očekujte još novu regiju ili klasu), čini se da ima još dosta stvari da se „ugura“ u prvu robotsku sezonu Diablo 4:

  • Zoltun Kulle — iz Diablo 3, koji je jedan od prvih Horadrima, i njegovi pakleni strojevi biće u središtu nove linije zadataka
  • „Season of the Construct“ dodaje u Diablo 4 prvog pratioca ikada: prilagodljivog malog prijatelja robota zvanog Seneschal
  • Vaults su nova aktivnost u koju možete zaroniti i pokušati izbjeći zamke za priliku za dodatni plijen
  • Arcane Tremors: Suočićete se sa novim konstruktivnim neprijateljima u novoj aktivnosti na otvorenom
  • Helltides je sada uvijek dostupan, sa samo kratkom pauzom od pet minuta između trčanja — jedna od mnogih promjena kvalitete života ove sezone.
  • Leaderboards i nova, sedmična tamnica Gauntlet dolaze u Diablo 4 u februaru.
  • The Seasonal Realm ponovno će da sadržavaju i besplatnu i plaćenu verziju borbene propusnice, a svaka će da nudi različite kozmetičke dodatke.

Diablo 4  — sezona 3 počinje u 10 ujutro po pacifičkom vremenu u utorak, 23. januara 2024. godine. Kad je u pitanju naš region to znači da stiže 23. januara 2024. godine u 19 časova.

(IT mixer)