Foamstars, Square Enix-ov online igra, najavljena prošle godine, dolazi sljedećeg mjeseca

 

Foamstars igra će biti dostupna za besplatno preuzimanje na PS5 i PS4 kao dio PlayStation Plus mjesečne ponude igara za sljedeći mjesec, počevši od 6. februara do 4. marta.

PlayStation Plus pretplatnici će moći da otkupe, preuzmu i igraju Foamstars bez dodatnih troškova. Kao i kod svih besplatnih PS Plus mjesečnih igara,

Square Enix pucačina, kada se jednom otkupi (za 29,99 dolara), može se pristupiti nakon februara sve dok igrači zadrže svoje članstvo u PS Plus-u, počevši od 5. marta. Imajte na umu, naslov za više igrača bi i dalje zahtijevao pretplatu na PS Plus za igranje na mreži.

 

Umjetnost generisana vještačkom inteligencijom

 

Uoči izlaska Foamstarsa, Square Enix je takođe potvrdio da će uključiti umjetnost generisanu vještačkom inteligencijom. Square Enix je ranije koristio AI za stvari poput poboljšanja animacije lica i uglova kamere u Final Fantasy 7 Remake.

AI je korišćen u kreiranju omota albuma za muziku u igri. Kao programeri, mi uvijek gledamo nove tehnologije kako bismo vidjeli kako mogu pomoći u razvoju igara,” razjasnio Square Enix.

Veći dio igre, uključujući njene osnovne elemente igranja, ručno su izrađene od strane programera, dok je AI generisan sadržaj u igri iznosio 0,01 posto ili čak manje.

Ranije ove godine, predsjednik Square Enix-a Takashi Kiryu je u svom novogodišnjem pismu rekao da Square Enix namjerava biti “agresivan” u korišćenje AI u razvoju i izdavaštvu.

Upotreba generativne vještačke inteligencije predstavlja značajan pritisak u mnogim kreativnim industrijama, uključujući video igre, a alate kao što je Midjourney kritikuju neki koji ih doživljavaju kao zamjenu za profesionalne umjetnike i korišćenje njihovog rada bez dozvole za njihov set za obuku.

 

Tri PvP moda i jedan PvE mod

 

Foamstars će se pokretati sa tri PvP moda — Smash the Star, Happy Bath Survival i Rubber Duck Party.

Smash the Star mod zahtijeva od timova da zapnu i sruše protivnički tim i dođu do svog Star Player-a. Jednom kada je sedam igrača iz tima poraženo, najbolji igrač u timu će dobiti navijače za igru ​​i biće imenovan Star Player. Uklanjanje zvijezde drugog tima rezultiraće trenutnom pobjedom.

Happy Bath Survival mod dijeli dva tima, držeći polovinu unutar arene za igru, a pola van nje. Oni iznutra se upuštaju u čelne bitke, dok vanjski članovi tima pružaju odbrambenu podršku.

Rubber Duck Party će da zahtijeva od igrača da preuzmu gumenu patku u centru pozornice. Penjanje na patku će učiniti da ona napreduje prema protivničkom golu. Tim koji prvi prijeđe crtu pobjeđuje. Svaki od ovih 4v4 modova uključuje tri mape, koje će biti nasumično raspoređene tokom druženja.

Foamstars će uključiti i PvE mod za jednog igrača pod nazivom Missions, koji će uključivati ​​i solo i četiri igrača co-op iskustva. Missions mod će da dâ više informacija o likovima Foamstars, omogućiti igračima da eksperimentišu sa svojim sposobnostima i da se bore protiv talasa neprijatelja sa prijateljima.

Sqaure Enix je potvrdio da će Foamstars primati besplatna tematska sezonska ažuriranja u periodu od jedne godine. To bi uključivalo kozmetiku, likove za igranje, mape i dodatne modove igre. Osim toga, svaka nova sezona će da uključuje ​​opcionalnu Premium Season Pass po cijeni od 5,99 dolara.

(IT mixer)