Sony najavio da podiže cijene godišnje PlayStation Plus pretplate za sve pakete u septembru

 

Nove cijene PlayStation Plus pretplate stupaju na snagu 6. septembra, rekao je Sony u najavi na PlayStation blogu.

“Ovo prilagođavanje cijena omogućiće nam da nastavimo sa pružanjem visokokvalitetnih igara i pogodnosti s dodanom vrijednošću na vašu pretplatničku uslugu PlayStation Plus”, rekli su iz kompanije.

Trenutni godišnji PS Plus pretplatnici vidjeće te promjene cijena koje će se odraziti na njihovu sljedeću obnovu pretplate ako se to dogodi 6. novembra ili nakon toga.

„Sve promjene članstva koje napravite 6. septembra ili nakon toga, kao što su nadogradnje, snižavanje ili kupovina dodatnog vremena, ažuriraće vaš paket u skladu s novim cijenama“, napominju iz kompanije.

Godišnja Essential pretplata će uskoro koštati 80 dolara godišnje. Extra paket se povećava za 35 dolara i sada košta 135 dolara godišnje, dok će godišnji Premium paket uskoro koštati 160 dolara.

PlayStation Plus Essential je osnovni nivo pretplatničke usluge Sony Interactive Entertainment koja nudi pristup za više igrača na mreži, mjesečni asortiman besplatnih PS4 i PS5 igara, skladištenje u oblaku i popuste na kupovinu PlayStation Store-a. Extra nivo nudi pristup Sony-jevom katalogu igara, koji sadrži stotine igara iz PlayStation 4 i PlayStation 5 biblioteka. Premium nudi više, uključujući Sony-jev katalog klasika, probne verzije igara i striming u oblaku.

Sony za sada nije najavio promjene na mjesečnom i kvartalnom nivou. Napominje da je godišnji paket i dalje jeftiniji od mjesečne ili tromjesečne pretplate na duži rok. Sony najavljuje da globalno povećava pakete PS Plus. Iako su donekle različite ponude, vrijedi napomenuti da je PS Plus generalno jeftiniji od ekvivalentnih Game Pass nivoa.

Microsoft nudi pristup svim svojim igrama prve strane preko Game Pass-a nakon njihovog objavljivanja. Novi Game Pass Core nivo, koji zamjenjuje Xbox Live Gold, iznosi 60 dolara godišnje i uključuje potpun pristup za više igrača na mreži i početnu biblioteku od 25 igara.

(IT mixer)