Huawei je predstavio MatePad Pro 5G – klon iPada Pro opremljen 5G-om i bežičnim punjenjem. Kao i iPad Pro ima opcionalnu digitalnu olovku i specijalnu odvojivu tastaturu

 

Huaweijev najnoviji MatePad Pro 5G je 5G verzija 10.8 inčnog tableta kojeg je kompanija prošle godine najavila za kinesko tržište.

Ako ga kombinujete s njegovom tastaturom etuijem i digitalnom olovkom M-Pencil, nije teško početi povlačiti paralele s nešto skupljim uređajem iz Apple-a.

Karakteristike koje Huawei-jev tablet nastoji istaknuti su dvosmjerno bežično punjenje, preslikavanje ekrana s uparenog smartfona i 5G. Tablet koristi Android bez podrške Google-ovih aplikacija i usluga.

Huawei naglašava da je MatePad Pro prvi tablet koji podržava bežično punjenje. Podržava punjenje do 27 W, a može puniti druge uređaje snagom od 7.5 W.

Drugim riječima, on može napuniti svoju tastaturu, a korisnik može da ga iskoristi i za punjenje slušalica ili smartfona koji podržavaju bežično punjenje. Takođe vrijedi naglasiti da tablet može puniti samo jedan uređaj odjednom.

MatePad Pro 5G ima tanji rub od onog iPada Pro, kao i mali izrez za selfi kamericu koja u ovom slučaju ne koristi dubinski senzor za prepoznavanje lica, već samo snima fotografije. Cijelu stvar pokreće Huawei-jev premijski procesor Kirin 990.

 

Da pola minute punjenja garantuje se 10 minuta rada

 

MatePad Pro 5G takođe podržava preslikavanje ekrana s uređaja koji podržava EMUI, povezavši se s njime putem NFC-a.

Nakon što uparite uređaje, možete među njima da šaljete podatke. Olovka se, kao i kod iPada Pro, puni spajanjem na magnetsku ivicu tableta.

Proizvođač naglašava da pola minute punjenja garantuje10 minuta rada te naglašava da M Pen pune baterije pruža 10 časova rada. Olovku je moguće puniti i reverzibilnim punjenjem.

Huaweijev iPad biće dostupan od aprila, s time da će za startni 5G model s 8 GB RAM-a i 256 GB zapremnine biti potrebno izdvojiti 799 evra, dok ćete za malo žešću mašinu opremljenu s 8 GB memorije i 512 GB zapremnine potrošiti 949 evra.

Wi-Fi verzije su dramatično jeftinije: model sa 6 GB RAM-a i 128 GB zapremnine košta 549 evra, dok bi se za skuplji model koji dolazi s 8 GB RAM-a i 256 GB zapremnine trebalo da se izdvoji 699 evra.

M-Pencil će da košta 99 evra, pametna tastatura 129 evra, dok ćete za preklopni pokrov za ekran potrošiti 39 evra, zaključuje The Verge.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.