Microsoft je započeo A / B testiranje mogućnosti kako bi spriječio korisnike da otvaraju lokalne naloge tokom svježih instalacija Windowsa 10 prošle godine. Jedini način zaobilaženja tog ograničenja bio je prekid veze s interneta tokom izvođenja instalacije, što je rezultovalo da je opcija ‘Offline Account’ ponovo vidljiva. Ovaj test bio je ograničen na samo SAD.

Iako se od kompanije nije čulo puno o planovima o uklanjanju mogućnosti korišćenja lokalnog naloga tokom instalacije, izgleda da se opcija kojom su korisnici prisiljeni na postavljanje Microsoft naloga tokom insalacije Windowsa proširila u više regija. Primjećeno od strane njemačke stranice Dr.Windows (putem WinFuture.de), novo postavljanje Windowsa 10 nije nudilo mogućnost korišćenja lokalnog naloga.

Opcija se, međutim, pojavila kada je internet veza bila prekinuta, ali se postavka vratila na pokretanje Microsoft naloga kada je sistem ponovno bio povezan na Internet. Prema korisniku, oni mogu lako otkazati ovu opciju. Zanimljivo je da je klikom na ‘Više informacija‘ otkriveno da ako korisnici ne žele koristiti Microsoft račun, mogu ga ukloniti nakon instalacije.

Odluka da se korisnicima ne dozvoli da koriste lokalni račun prilikom postavljanja svog uređaja može se naći u kritikama. Iako postoje zasluge u postavljanju Microsoft naloga za lakšu sinhronizaciju postavki, dodatna složenost postavljanja MS naloga i njegovog uklanjanja nakon instalacije predstavlja poteškoće za korisnike. Takođe nije poznato je li ta promjena aktivna samo za Njemačku ili su se instalacijski mediji u svim regijama ažurirali ovom promjenom.

(Neowin)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.