Mobvoi je predstavio novu verziju Tic Watch PRO sata sa 1GB RAM-a

 

Dok je dizajn kod Tic Watch PRO sata ostao jednak prošlom modelu, hardverske specifikacije su te koje će skrenuti pažnju mnogih na ovaj sat.

Jedina veća promjena je 1 GB RAM-a što poprilično mnogo znači Googe-ov WearOS.

Osim lijepog okruglog metalnog 45mm širokog kućišta, Ticwatch je ponovno iskoristio i štedljivi 1.39 inčni dvostruki ekran, bateriju kapaciteta 415 mAh te stari Snapdragon Wear 2100. Baterija u osnovnom modu traje i do 30 dana.

Sat dolazi sa podrškom za Bluetooth 4.2, WiFi 801.11 b/g/n, GPS/Galileo/GLONASS/Beidou, NFC, a tu su još i akcelerometar, senzor otkucaja srca žiroskop, geomagnetski senzor te senzor ambijentalnog osvjetljenja.

Sat je fokusiran prije svega na fitnes i veoma je čitljiv na sunčevoj svjetlosti. Što je vani svjetlije, lakše ćete da vidite svoje podatke na super kontrastnom Nematic (FSTN) LCD ekranu kompenziranog filmom visokog kontrasta.

Obzirom na specifikacije, novi Ticwatch PRO će biti fluidniji u otvaranju WearOS aplikacija i imati bolju vodootpornost.

Sat je dostupan putem Ticwatch pro stranice po cijeni od 266 €.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.