Huawei Watch Fit 3 pametni sat dolazi sa veoma svijetlim ekranom, dugotrajnom baterijom i sveobuhvatnim praćenje zdravlja i kondicije

 

Huawei Watch Fit 3 je treća iteracija modernog pametnog sata srednje klase iz kineske kompanije u kvadratnom obliku sa AMOLED ekranom od 1,82 inča. Rezolucija ekrana je odlična, a sve izgleda zaista jasno i detaljno. Huawei Watch Fit 3 dolazi u samo jednoj veličini, a to je 43,2 × 36,3 × 9,9 mm.

Huawei Watch Fit 3 izgleda vrlo slično drugoj generaciji Apple Watch SE-a. Na desnoj strani sata nalazi se rotirajuća krunica i jedno funkcijsko dugme za upravljanje satom.

U pitanju je izuzetno tanak sat, samo 9,9 mm, dok je težina aluminijumskog kućišta 26 g. Kupci imaju izbor od šest kaiševa, od kojih su četiri silikonske, jedna najlonska, a jedna kožna.

Postoji pet varijanti boja Watch Fit 3: siva, bijela, zelena, ružičasta i crna. Sivi i bijeli modeli imaju jarko crvenu rotirajuću krunu, dok ostali koriste krunu koja odgovara cjelokupnoj boji okvira.

 

Huawei Watch Fit 3 specifikacije

 

Evo kratke tabele sa specifikacijama za Huawei Watch Fit 3:

specifikacije za Huawei Watch Fit 3

Huawei najavljuje nove softverske funkcije: novi Watch UKS, nova lica sata, preporuke za vježbanje zasnovane na informacijama korisnika, vremenska prognoza, istorija vježbanja…

Tu su i animacije koje korisnika vode kroz različite pokrete, kao i časove zagrijavanja i istezanja.

Novi Fit 3 će imati i opciju Active Calorie Balancing u okviru opcije Stay Fit Plan, što znači da u aplikaciji Huawei Health više nećete samo unositi broj kalorija, već ćete moći da unosite određene namirnice za koje nutritivne vrijednosti će biti dostupne, kao kod aplikacija namijenjenih isključivo za brojanje kalorija.

Novine stižu i u svijetu trčanja: pored novog „Intelligent Running Coach“, tu je i novi Track Run mod za trčanje na atletskoj stazi, koji vas, između ostalog, pita u kojoj traci trčite, što u velikoj mjeri utiče na izmjerene vrijednosti.

Sat Fit 3 je vodootporan sa 5ATM vrijednošću, tako da možete bez straha plivati sa njim u bazenu i slično. Pored plivanja, na raspolaganju je 100 drugih sportova – ukupno 101.

Za vježbanje u teretani, moći ćete da koristite funkciju Heart Rate Broadcast, gdje će sat moći da šalje informacije o vašem pulsu određenim mašinama u teretanama.

Huawei TruSeen 5.5 i Huawei TruSleep 4.0 senzori i algoritmi za obradu podataka će mjeriti puls, SpO2, kvalitet sna i mjeriće vreme od trenutka kada legnete u krevet do trenutka kada zaspite. Takođe će se mjeriti vreme od buđenja do ustajanja iz kreveta.

 

Dugotrajna baterija

 

Dugotrajna baterija je dobro poznata karakteristika Huawei satova, a ne razlikuje se ni sa Watch Fit 3. Sa tipičnom upotrebom, baterija od 400mAh će trajati sedam dana, a maksimalno može da traje deset dana.

Pored lokalnog puštanja muzike, Watch Fit 3 nudi opcije za pozivanje, a tu su i aplikacije za WhatsApp, Messenger, Telegram i slično.

Sat ima jednu zanimljivu mogućnost: u aplikaciji Flashlight možete promijeniti boju svjetla na cijeli spektar boja, tako da ste sa Watch Fit 3 spremni za zabavu!