HarmonyOS 4.2 verzija 4.2.0.103 (C00M06) na Watch GT 4 uključuje nove TriRings dizajne lica sata, slično onima koji su predstavljeni u ažuriranju za model Watch Ultimate

 

Huawei je pokrenuo implementaciju svoje najnovije verzije operativnog sistema HarmonyOS 4.2, na model pametnog sata Watch GT 4.

HarmonyOS 4.2 donosi niz novih funkcija i poboljšanja dizajniranih da poboljšaju korisničko iskustvo na nosivim uređajima. Međutim, i pored brojnih novina, neke ključne karakteristike koje bi korisnici mogli da očekuju nisu uključeni u ovu verziju.

Novi TriRings dizajni lica sata pokazuju napredak korisnika kroz različite kategorije aktivnosti kao što su brojanje koraka, vježbanje umjerenog do visokog intenziteta i aktivni sati. Korisnici zainteresovani za isprobavanje novih brojčanika mogu da ih preuzmu sa Watch Face Store-a.

Dodatna karakteristika novog ažuriranja za Huawei Watch GT 4 uključuje obaveštenja koja se generišu kada sat otkrije da se korisnik budi. U tom trenutku korisniku se nudi opcija da potvrdi da li želi da snimi događaj.

Napomene o izdanju naglašavaju da je korisničko iskustvo tokom ažuriranja softvera znatno poboljšano, što olakšava proces instaliranja novih funkcija.

Međutim, slično ažuriranju Watch Ultimate, nedostaju neke glavne karakteristike HarmonyOS 4.2, kao što je Health Glance 2.0. Trenutno je nejasno da li će i kada ove funkcije biti dostupne za Watch GT 4.

Ukupna veličina trenutnog ažuriranja je 49,70 MB i očekuje se da će biti distribuirana u talasima na kompatibilne uređaje.

U svakom slučaju, korisnici mogu da provjere dostupnost najnovijeg softvera preko Huawei Health aplikacije. Ovim pristupom, Huawei ima za cilj da osigura da njegovi korisnici imaju najnovije i najefikasnije alate za upravljanje svojim zdravljem i kondicijom, uprkos odsustvu nekih očekivanih funkcija u trenutnoj verziji.

Ovo ažuriranje takođe potvrđuje Huawei-jevu posvećenost inovacijama u oblasti nosive tehnologije. Trebalo bi takođe istaći njihovu težnju da korisnicima pruže najsavremeniju tehnologiju koja poboljšava svakodnevni život.