Instagram je objavio mnoštvo novih opcija interaktivnih stikera koje korisnici mogu koristiti na Stories od kojih se najviše ističe Reveal

 

Meta je na svom blogu potvrdila novu seriju interaktivnih stikera za Instagram Stories, a jedan od najinovativnijih dodataka je stiker Reveal. Ovaj stiker u suštini „sakriva“ sadržaj priče tako što ga zamagljuje.

Da bi pogledali cijelu priču, gledaoci će morati poslati poster u DM. Nije potrebno odobrenje postera. Nakon što DM bude dostavljen osobi koja je objavila Story sa stikerom Reveal, gledalac će moći da vide sav sadržaj priče.

Kompanija takođe predstavlja novi stiker Add Yours Music na koju Instagram pratioci postera mogu dodati i svoju muziku po izboru. Radi slično kao i stiker Add Yours ili Reel. Ljudi koji gledaju priču mogu kliknuti na stiker da objave priču sa istim stikerom pored slika i muzike po svom izboru.

Instagram Stories će takođe sada imati opciju stikera Frames, koja pretvara bilo koju fotografiju u trenutni print sličan Polaroidu. Opcija stikera Cutouts, vjerna svom nazivu, omogućava korisnicima da kreiraju stikere sa izrezima različitih slika za korišćenje na Instagram Stories.

U međuvremenu, Instagram je takođe nedavno dodao novu funkciju svojoj iOS aplikaciji koja omogućava pristupačnije klikanje i objavljivanje Stories-a. Korisnici iOS-a sada mogu dodati novi vidžet za zaključani ekran koji direktno otvara Story Camera, omogućavajući korisnicima da kliknu na sliku ili snime video i postave ga kao Story, bez otvaranja glavne Instagram aplikacije.

Instagram je prošlog mjeseca najavio novi alat koji je namijenjen maloljetnim korisnicima, a pomoći će im u zaštiti od sextortion-a.

Meta je nedavno potvrdila da će Instagram testirati funkcije koje zamagljuju poruke golotinjom kako bi zaštitile tinejdžere i „spriječile potencijalne prevarante da dođu do njih“. Ova najava uslijedila je nakon rastućih navoda da su aplikacije u vlasništvu Meta stvarale ovisnost i da su doprinijele problemima mentalnog zdravlja među mladima.

 

Preporučujemo: Ako vam ne radi Instagram aplikacija, u ovom članku smo objavili nekoliko jednostavnih trikova kako da popravite problem, IT mixer.