Huawei je danas službeno predstavio novi preklopni smartfon – Huawei Mate X2

 

Za razliku od prošlogodišnjeg modela Mate Xs, Huawei Mate X2 se preklapa iznutra prema van, baš kao Samsung Galaxy Z Fold 2.

Kad je otvoren, odnosno rasklopljen, ekran nudi 8 inča u dijagonali i rezoluciju 2480 x 2200 tačaka. Panel je izrađen u OLED tehnologiji, a donosi i 90 Hz stopu osvježavanja.

Vanjski ekran dolazi u dijagonali od 6,45 inča. To odgovara površini većine današnjih klasičnih smartfona.

Huawei zvanično predstavio Mate X2 preklopni smartfon

Preklopni mehanizam je konstruisan tako da se gledajući sa strane, ne vidi rupa između preklopljenih panela. To je omogućeno sa „tekućim metalom“ koji se temelji na mješavini cirkona i karbonskih vlakana. Na kraju je to omogućilo da se smanji ukupna masa uređaja. Naime, ovaj model sada teži 295 grama.

 

Osnova kamere RYYB senzor

 

Uređaj na poleđini donosi kameru s periskopskim lećama koje omogućuju 10x optičko povećanje, dok hibridno, odnosno u kombinaciji s digitalnim ide i do 100x.

Osnova kamere je poznati RYYB senzor rezolucije 50 megapiksela. Optički je stabilizovan i donosi f/1.9 otvor blende. 10x telefoto kamera takođe sadrži RYYB senzor.To predstavlja da i ona može da primi više svjetla, dok rezolucija iznosi 8 MP.

Tu je još i 16 MP ultraširougaona kamera koja može poslužiti i za makro snimanje s 2,5 cm razdaljine.

Prednja, odnosno selfi kamera nalazi se u vanjskom ekranu, zbog čega je unutrašnji, tj. primarni ekran, bez rupica.

Uređaj pokreće sa Huawei 5-nanometarskim Kirin 9000 čipsetom.

Zvanični podaci pokazuju da je operativni sistem Android 10, s odgovarajućom EMUI nadogradnjom. Tu je još i 8 GB RAM-a te 256, odnosno 512 GB interne memorije.

Baterija ima kapacitet 4500 mAh, a dolazi i s podrškom za brzo punjenje snage 55W.

(Mob)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.