Chrome-ov „Incognito mode“ dobija poboljšanje sa kojim niko neće moći da vidi ono što ne želite

 

Incognito mode je prilično korisna funkcija ukoliko je vaš prvi izbor Google Chrome.

Ipak, ukoliko niste dovoljno pažljivi, lako možete da predate svoj telefon u ruke nekome i omogućite mu da vidi baš ono što ne biste željeli.

Kako se to ne bi dogodilo, Google je odlučio da unaprijedi ovu funkciju za iOS sisteme.

Nova verzija aplikacije znači i dodatnu zaštitu kada je Incognito mode u pitanju.

Korisnici će moći da uključe Touch ID ili Face ID da bi zaštitili „privatne“ tabove. Kada uključe ovu opciju, svi prozori u Incognito režimu biće zamućeni dok telefon ne potvrdi da ste to zaista vi.

Kako biste uključili ovu funkciju, odaberite „Settings“, zatim „Privacy“, i na kraju „Lock Incognito tabs when you close Chrome“.

 

Šta je „Incognito mode“?

 

Incognito mode Google Chrome-a je osmišljen da olakša dijeljenje računara na mjestima poput kancelarije gdje bi jedan uređaj mogao da ima više korisnika.

Ako je omogućen Incognito mode, preglednik Chrome neće da sprema istoriju pregledavanja, kolačiće, podatke o web lokacijama ili informacije koje su korisnici unijeli u obrasce. Ali će zadržati datoteke koje preuzmete i oznake. Isto vrijedi i kada koristite Incognito mode za otvaranje novog prozora na Android telefonu.

(9to5 Google/IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.