Hyundai je najavio svojim zaposlenima da je pred njima velika transformacija u pogone zasnovane na električnoj energiji i zbog toga zatvara odeljenje koje razvija motore sa unutrašnjim sagorijevanjem

 

Najveći južnokorejski proizvođač automobila „Hyundai Motor Group“ saopštila je ovih dana svojim zaposlenima da će zatvoriti odeljenje za razvoj motora na fosilna goriva, odnosno da iz njihovih pogona neće izlaziti novi tip motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Ova promjena je u skladu sa strategijom ovog proizvođača, ali i cijele automobilske industrije, da pređe na električna vozila.

 

carVertical banner - sponsored

Samo struja u budućnosti

 

Hyundai će neminovno postati proizvođač isključivo električnih automobila, a energiju će dobijati iz baterija ili vodonika.
Biće zatvoren i Hyundai istraživački centar Namyang, osnovan 1983. godine, koji zapošljava oko 12.000 ljudi na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Zaposleni će biti premješteni (barem prema sadašnjim informacijama) u odjeljenja koja razvijaju električne motore.

Reorganizacija će početi odmah početkom nove godine, a prvi i glavni zadatak za Hyundai-jeve stručnjake biće početak projektovanja inovativnih vozila koja će moći da dominiraju tržištem budućnosti. Istovremeno, Hyundai osniva istraživački centar za tehnologiju baterija.

Hiundai Motor Group je krovna organizacija pod kojom posluju brendovi Hyundai, Kia i Genesis, a odnedavno i električni brend Ionik. Od maja 2019. imaju i vlasnički udeo u Rimac automobilima. Ove godine je prenet na Rimac grupu i iznosi oko 11 odsto. Prošle godine su postali i suvlasnici mreže za punjenje električnih vozila Ioniti.

(Autonet)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.