Nvidia je predstavljala igru Control kad god im se pružila prilika, i to sa svim „ray tracing“ efektima koje nudi. Ali, sada kada su sistemski zahtjevi objavljeni, možda ćete morati da se razmislite o nabavci na nove grafičku kartice da biste pokrenuli ovu igru ​​u punom sjaju.

Sistemski zahtjevi su navedeni na Epic Games stranici, a oni su nevjerovatni. Samo da bi pokrenuli igru Control, trebaće vam GTX 1060 za grafički procesor (GPU) i procesor Intel Core i5-7500 (CPU). I trebaće vam barem Nvidia GeForce GTX 1080 Ti da zadovolji preporučene specifikacije.

Sada, nismo sigurni kakvu rezoluciju preporučuju podešavanja, ali ako vam je zaista potrebna Nvidia GeForce GTX 1080 Ti da biste igrali Control ​​na 1080p pri maksimalnim postavkama, to bi moglo dovesti do toga da jedna od najtežih igara za pokretanje. Čak i ako imate snažan RTX 2080 Ti, možda nećete imati mnogo više sreće, jer je RTX 2080 preporučena specifikacija za pokretanje igre sa omogućenim „ray tracing“ efekt tehnologije. Međutim, moramo napomenuti da minimalni i preporučeni GPU „ray tracing“ trenutno nije naveden na kontrolnoj stranici prodavnice.

Pogledajte i : Šest grafičkih kartica koje sada ne biste trebali kupovati

Samo ćemo morati da sačekamo i vidimo kako će se to desiti, ali smo sigurni da će ova igra biti izuzetno popularna među entuzijastima koji zaista žele da gurnu svoj hardver do svojih granica, baš kao Metro Exodus prije njega.

Do sada, ono što smo vidjeli u igri je obećavajuće, a ovi visoki sistemski zahtjevi mogu se isplatiti. U stvari, ako treba verovati nekim ranim snimcima, konačno bi se mogao napraviti slučaj da nam je potreban „ray tracing“ u igrama, čak i prije pokretanja PS5 i Xbox projekta Scarlett

Igra Control izlazi 27. avgusta na PS4, Xbox One i Epic Games prodavnici.

Upozorenje! Popijte čašu vode sa šećerom, jer u nastavku navodimo minimalnu i preporučenu konfiguraciju:

Minimalna konfiguracija:

OS: Windows 7
CPU: Intel Core i5-7500U / AMD Ryzen 3 1300X ili bolji
Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580 ili bolja
Ray tracing GPU: Nvidia GeForce RTX 2060
Memorija: 8GB
DirectX11

Preporučena konfiguracija:

OS: Windows 10
CPU: Intel Core i5-8600K / AMD Ryzen 7 2700X ili bolji
Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1080 Ti / AMD Radeon VII ili bolja
Ray tracing GPU: Nvidia GeForce RTX 2080
Memorija: 16GB
DirectX 11 / DirectX 12

 

Igra Control je već sada dostupna u Epic Games prodavnici i možete je pred-kupiti po cijeni od $59,99.

 

(IT mixer / Techradar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.