Palworld, igra razvijena od strane Pocketpair, postigla je značajan uspjeh dostigavši broj od 25 miliona igrača tokom svog prvog mjeseca dostupnosti na svim platformama. Prema najnovijim statistikama objavljenim na zvaničnom Twitter/X nalogu igre, prodaja se sastoji od impresivnih 15 miliona jedinica na platformi Steam i dodatnih 10 miliona igrača na Xboxu.

Ova vijest je došla mjesec dana nakon lansiranja igre krajem januara, kada je Palworld već stekao masovnu popularnost. Igra je takođe zauzela visoko mjesto na Twitch Top 10 listi za januar 2024. godine, iako je imala samo trećinu mjeseca za akumulaciju takvih brojeva. Interesantno je napomenuti da je postala najpreuzimanija igra treće strane na Game Passu, nadmašujući čak i Counter-Strike: Global Offensive na Steamu po broju istovremenih igrača.

Igra Palworld

Iako se mora uzeti u obzir da ovaj broj uključuje ponovljene kupovine na Steamu i Xboxu, kao i pretplatnike Game Passa, impresivno je što je igra prodala toliko kopija na samo dvije platforme. Pocketpair je najavio planove za dodavanje više sadržaja igri i poboljšanje Xbox verzije, koja se trenutno izvodi na starijoj verziji. Nadaju se da će uskoro postići paritet između verzija za Steam i Xbox, omogućavajući igračima da uživaju u igri na obe platforme.