Društvena mreža Threads u vlasništvu Meta je konačno dodala funkciju „Save on Threads“ koja vam omogućava da sačuvate objave za kasniji pristup

 

Threads vam sada omogućava da sačuvate svoje omiljene objave kao što možete označiti postove na Instagramu i rivalskoj platformi X. Međutim, za razliku od Instagrama, Threads još uvijek ne nudi dugme za označavanje ispod objave, što može da uštedi dodatni dodir.

Šef Instagrama Adam Moseri nedavno je najavio novu funkciju i rekao da se ona širi „dalje“. U posljednjih nekoliko mjeseci, Threads je konstantno dodavao nove funkcije, a Moseri je nedavno izjavio da testiraju mogućnost snimanja nacrta prevlačenjem nadole na objavu i opciju da koriste kameru direktno iz „Composera“.

Da biste sačuvali objavu na Threads, kliknite na meni sa tri tačke koji se pojavljuje u gornjem desnom uglu objave i na meniju koji se pojavi, dodirnite dugme „Save“ i spremni ste. U slučaju da ga želite ukloniti, ponovo dodirnite meni s tri tačke i odaberite opciju „Unsave“.

Ako želite da vidite svoje sačuvane objave, dodirnite dugme profila na donjoj traci, kliknite na meni u dva reda u gornjem desnom uglu i odaberite opciju „Saved“. Slično kao na Instagramu, ovdje ćete moći vidjeti sve svoje sačuvane objave. Budući da je nova funkcija za označavanje tek dostupna, može proći neko vrijeme dok se ne pojavi na vašem nalogu.

Threads je plagijat Instagrama, ali platforma društvenih medija ne nudi opsežnu funkciju obilježavanja kao što su kolekcije, gdje možete spremiti slične postove i reels u odvojene mape. Instagramova funkcija „Collaborative Collections“ vam omogućava da sarađujete sa svojim prijateljima i spremate postove u zajedničku kolekciju.

(IT mixer)