Meta u Threads dodaje oznake za pretraživanje kako bi mogli lakše da nađete razgovor koji vas zanima

 

Prema objavi kompanije Meta, oznake su sada dostupne svim Threads korisnicima. Sa ažuriranjem, korisnici Threads-a mogu da dodaju jednu oznaku svakoj objavi, a aplikacija će prikazati predloge oznaka i statistiku o tome koliko je drugih korisnika koristilo ovu temu u prošlosti.

Iako se ova funkcija može naći pod poznatim simbolom #,  Threads oznake su malo drugačije od hashtag-ova. Threads oznake mogu da sadrže razmake i specijalne znakove. Postovi su ograničeni na jednu oznaku po objavi, pa bi korisnici trebalo da razmisle o tome koju oznaku biraju.

Mnogi korisnici su se pitali zašto kompanija nije prenijela tu funkciju, koja se naširoko koristi na Instagramu. Čini se da je Meta sporo usvojila ovu funkciju, zbog straha da bi se mogla zloupotrebiti na platformi koja se brzo razvija.

Hashtag-ovi, iako su dugo bili popularni na Instagramu i X-u, takođe su zloupotrebljeni. Na Instagramu su hashtag-ovi korišćeni za širenje dezinformacija i drugog problematičnog sadržaja. I dok je Meta već nametnula ograničenja pretrage na „potencijalno osjetljiv“ sadržaj na Threads-u, dodatna ograničenja na oznake mogu obeshrabriti druge vrste zloupotrebe.

„Nadamo se da će ovaj dizajn više fokusirati oznake na zajednice, a manje na hakovanje angažovanja“, objasnio je Adam Moseri.

Ali čak i sa ograničenjima, dodavanje oznaka može pomoći da Threads bude korisniji za praćenje razgovora u realnom vremenu. A činjenica da oznake uključuju statistiku o tome koliko se koriste, sugeriše da bi to takođe moglo biti preteča neke vrste trendovskih tema, što je bio izvor mnogih spekulacija.

(IT mixer)