TikTok aplikacija za veće ekrane sada nudi i prilagođeni meni, kao i nešto drugačiji način kontrole, kako bi se smanjila gimnastika prstiju

 

TikTok je nadogradio svoj korisnički interfejs na uređajima koji imaju veće ekrane kao što su tableti, iPadi i preklopni telefoni za besprijekorno i vizuelno privlačno iskustvo za korisnike širom svijeta.

TikTok je konačno napravio ključni korak ka još širem prihvatanju platforme. Iako se koristi uglavnom na klasičnim pametnim telefonima, kompanija je uvidjela da je došlo vrijeme da prilagodi interfejs i za tablete, a posebno za preklopne mobilne telefone sa fleksibilnim ekranima koji su u posljednje vrijeme sve popularniji.

Tako je sada na npr. Samsung Galaxy Z Fold 5 može da koristi TikTok sa ekranom prilagođenim za veće ekrane, a isto važi i za čitav niz različitih modela tableta. Do sada se video sadržaj na takvim uređajima nije prikazivao na najbolji način, a često je bio „pikselizovan“, odnosno učitavan u nižoj rezoluciji.

 

Detalji ključnih karakteristika:

 

  • Bolji video feed: Korisnici mogu uživati u glatkijem video feed-u sa boljom rezolucijom.
  • Pojednostavljene trake za navigaciju: TikTok sada ima modernizovane trake za navigaciju na vrhu i dnu ekrana, što olakšava pristup vašim omiljenim funkcijama i karticama.
  • Podrška za korišćenje u pejzažnom ili portretnom režimu: Bez obzira da li držite uređaj u pejzažnom ili portretnom režimu, TikTok će se prilagoditi vašim željama.

TikTok istražuje i nove funkcije kao što su sadržaji tema, omogućavajući korisnicima da istražuju videa u određenim kategorijama kao što su igre, hrana ili moda.

Platforma testira chatbot koji pokreće vještačka inteligencija. Ovaj chatbot ima potencijal da preporuči personalizirane video zapise na osnovu korisničkih preferencija, dodajući novi nivo angažmana TikTok iskustvu.

Ovim promjenama TikTok želi da se istakne nudeći jedinstvene načine isporuke sadržaja i osvajanje svoje ogromne korisničke baze. Proširujući svoj domet na veće ekrane i uvođenjem novih funkcija, TikTok ima za cilj da učvrsti svoju poziciju platforme za kreativno izražavanje i zabavu.

(IT mixer)