Ako ste korisnik ChatGPT od sada možete da kreirate sopstveni GPT bez korišćenja bilo kakvog kodiranja ili naprednog znanja o vještačkoj inteligenciji

 

Kada budete željeli da kreirate sopstveni GPT moraćete da posjedujete ChatGPT Plus ili ChatGPT Enterprise nalog. Kliknite na Explore na lijevoj strani web interfejsa.

Primjeri GPT-a će vam dati predstavu o čemu se radi. Kada budete spremni da počnete da pravite sopstveni, kliknite na Kreiraj GPT na vrhu.

Na raspolaganju su vam dvije kartice: Kreiraj (Create), za kreiranje GPT-a odgovarajući na pitanja, i Konfiguriši (Configure), za pažljiviju proizvodnju GPT-a.

Ako ste početnik, koristite Kreiraj jer će vas voditi korak po korak i odgovorite na pitanja redom, objašnjava Gizmodo.

Objasnite šta želite da novi GPT može da uradi:

  • objašnjava određene koncepte,
  • daje savjete u određenim oblastima,
  • generiše određene tipove teksta ili slika…

Takođe ćete morati da date ime GPT-u i odaberete sliku za njega, mada ćete i za to dobiti predloge.

Dok odgovarate na pitanja alata za građenje, GPT će početi da se oblikuje u oknu za pregled sa desne strane, zajedno sa primjerima unosa koje biste možda željeli da mu date. Proces izrade će se razlikovati u zavisnosti od GPT-a koji kreirate.

Kada prođete kroz osnove kreiranja GPT-a, možete ga isprobati i prebaciti se na karticu Konfiguriši (Configure) da biste dodali više detalja i dubine.

Videćete da su vaši dosadašnji odgovori korišćeni za kreiranje serije uputstava za GPT o njegovom identitetu i tome kako bi trebalo da odgovori na vaša pitanja. Takođe će biti obezbijeđeni neki pokretači razgovora.

Možete da izmijenite ova uputstva ako je potrebno i kliknete na Otpremi datoteke (Upload files) da biste ih dodali u GPT-ove banke znanja. Čini se da podržava najčešće formate dokumenata, uključujući PDF i Word.

Polja za potvrdu na dnu kartice Konfiguriši (Configure) vam omogućavaju da izaberete opcije kao što su da li GPT ima pristup pregledanju web-a, slikanju pomoću DALL-E i mogućnostima interpretacije koda. Izaberite ono što vam odgovara.

Ako dodate bilo koju od ovih mogućnosti, one će biti pozvane po potrebi.

Kada vaš GPT radi kako želite, kliknite na Sačuvaj (Save) u gornjem desnom uglu. Možete odabrati da ga zadržite za sebe ili da ga učinite dostupnim za dijeljenje sa drugima.

Nakon što kliknete na Potvrdi (Confirm), moći ćete da pristupite novom GPT-u iz lijevog okna za navigaciju u web ChatGPT interfejsu.

(IT mixer)