Kao i u stvarnom životu tako i na Instagramu postoji mnogo razloga da prekinete s nekim kontakt, odnosno da ga blokirate, a isto tako i da ga deblokirate (ako se predomislite)

 

Možda postoji korisnik s kojim se više ne slažete pa ne želite da oni gledaju vaše slike, zbog toga vam je Instagramu omogućite da ga blokirate, ili ako se „pokajete“ odblokirate.

Instagram ima milione i milione korisnika, i nije šokantno da sa nekim korisnikom ne želite više da budete prijatelji. Bez obzira na vaše motive, koraci koje bi trebalo da poduzmete da blokirate i deblokirate nekoga na Instagramu su veoma jednostavni.

 

Kako da blokirate nekoga na Instagramu?

 

1. Odaberite osobu koju pratite. Ako je ne možete odmah naći, onda to učinite putem pretraživanja.

2. Kada nađete korisnika, odaberite tri tačkice u gornjem desnom uglu za prikaz postavki i odaberite Blokiraj.

3. Dobićete obavještenje da blokirani korisnik neće moći pronaći vaš Instagram profil, objave ni priču na Instagramu i da neće dobiti ni obavještenje o tome da ste ih blokirali. Odaberite Blokiraj za nastavak.

4. Nakon uspješne blokade dobićete obavještenje kako tog nesrećnog (dosadnog) korisnika možete da deblokirate u bilo kojem trenutku.

blokiranje instagram profila

Dobra vijest je da Instagram neće dopustiti da drugi korisnik zna da ste ga blokirali. Ako koristite Instagram na računaru, proces je isti. Jedina mala razlika je u tome što su tri tačke pored imena profila korisnika, umjesto gornjeg desnog dijela vašeg ekran.

 

Kako da deblokirate nekoga na Instagramu?

 

Instagram je odličan za održavanje kontakta sa prijateljima i porodicom i za gledanje šta se dešava u njihovom životu. Ali ponekad može postati otrovan i možda ćete na kraju odlučiti da blokirate ljude u naletu bijesa. Ako tražite način da nekoga brzo deblokirate, evo kako to učiniti u nekoliko koraka.

1. Da deblokirate nekoga na Instagramu, otvorite aplikaciju i dodirnite svoju profilnu sliku na donjoj traci.

2. Na stranici vašeg profila pritisnite dugme sa tri trake u gornjem desnom uglu ekrana i kliknite na Postavke i privatnost.

3. U odjeljku Ko može vidjeti vaš sadržaj, dodirnite Blokirano i sada ćete vidjeti listu blokiranih računa.

4. Pritisnite dugme Deblokiraj ispred profila koji želite da deblokirate i sada ćete moći da vidite njihov profil i sadržaj.

deblokiranje nečijeg instagram profila
instagram

Instagram ne obavještava ljude kada su blokirani ili deblokirani. Ako je vaš Facebook nalog povezan sa centrom Meta naloga, možda ćete videti i listu ljudi koje biste možda želeli da blokirate na osnovu aktivnosti razmjene poruka sa vašeg Facebook naloga.

(IT mixer)