Iskreno se nadamo da je ovo konačan datum

 

Igra koju smo možda i najviše očekivali ove godine, The Last of Us 2, napokon je dobila službeni datum izlaska i ispada da nećemo predugo čekati.

Naime, Naughty Dog je danas objavio da nastavak njihovog velikog hita izlazi 19. juna, a to je nešto manje od mjesec dana nakon datuma kada je trebala izaći prije nego što je pandemija koronavirusa svima pomrsila planove.

Ipak, ni ova vijest nije prošla bez problema.

https://www.facebook.com/naughtydog/posts/10163394933525246:0

 

Nedugo prije objave datuma, društvene mreže preplavile su vijesti o curenju podataka vezanih za samu igru. Pretpostavlja se da je ključne detalje o priči otkrio bivši zaposlenik kompanije ili čak jedan od testera igre. Velik broj igrača na spoilere reagovao je negativno jer neki tvrde da im je to upropastilo uživanje u igri dok drugi smatraju da je priča postala preopterećena političkom korektnošću.

 

Igra The Last of Us 2
Dugoočekivana igra The Last of Us 2

 

Pojedini mediji pišu da su mnogi povukli svoje prednarudžbe, a neki čak sugerišu da bi Naughty Dog mogao ponovo da odgodi izdavanje igre i prilagodi se novonastaloj situaciji tako da promijene dijelove priče koji su procurili.

Da li je ovo bio razlog zašto je Naughty Dog pomjeri datum izlaska ili je posrijedi nešto drugo, teško je reći, ali ovo je svakako izazvalo mnoge reakcije. U isto vrijeme mnoge je podsjetilo na optužbe za tzv. „crunch“ (forsiranje prekovremenog rada) koje su pristigle na račun kompanije u mjesecima koji su prethodili datumu izlaska.

Sony je ujedno objavio i da će njihova očekivana ekskluziva Ghost of Tsushima također biti odgođena, a datum je pomjeren na 17. juli.

(Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.