U velikoj strategiji kao što je Crusader Kings 3, igrači uvijek imaju i neki lični cilj, zajedno sa beskrajnom listom opštih. Tako je jedan korisnik društvene mreže Reddit, korisničkog imena Zack7062, postavio sebi veoma čudan zadatak – htio je da pojede papu

 

On u svojoj objavi, tako, navodi da je osvojio svako sveto mesto, pobijedio u tri krstaška rata i reformisao nordijsku religiju tako da uključuje kanibalizam, samo da bi mogao da pojede papu.

Kako je rekao za portal PC Gamer, jedna od njegovih omiljenih funkcija u CK3 video-igri jeste upravo to što je moguće reformisati paganska vjerovanja. Započeo je svoju „vladavinu“ 867. godine, kao vladar iz Skandinavije po imenu Halfdan. I tako je krenuo na svoje „putešestvije“ koje je trajalo čak 800 sati igranja.

„Htio sam da provjerim na koji sve način vjera može da se promjeni. Dok sam pregledao opcije, jedna stvar mi je privukla pažnju – ritualni kanibalizam. Jedna od stvari koje sam najviše volio u CK2 je bio ‘Sveti dim’ – ritualni čin žrtvovanja kod Asteka ili u nordijskim narodima. Sada sam htio da pojedem papu“, rekao je Zak.

Igrajući kao Halfdan, osvojio je Meršu i Veseks, dio Irske i cijelu Škotsku. Halfdan je preminuo, ali Zak je preuzeo ulogu njegovog sina, Ragnara, koji je završio ujedinjenje britanskih ostrva. Papa je pokrenuo krstaški rat za Englesku, ali je Ragnar uspeo da odloži ratove.

Preuzevši ulogu Ragnarovog sina, Bjorna, Zak je odlučio da spali katolike koje je u međuvremenu zatvorio, dobivši time na stotine „piety points“, a onda je krenuo u osvajanja i reformisanje nordijske vjere.

Nakon nekog vremena to mu je i uspjelo – usadio je kanibalizam i svoj narod. Opljačkao je Rim, zarobio papu i onda… pa, prilično je jasno.

(PC Gamer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.