Insta360 je izašao sa uzbudljivim novim proizvodom koji će ponuditi svijetu gimbal za pametne telefone, Insta360 Flow. Sa ovim gimbalom, Insta360 ima direktan cilj da se takmiči sa popularnim DJI Osmo Mobile 6 gimbalom za pametne telefone.

Insta360 Flow gimbal za pametne telefone je dizajniran da olakša snimanje video zapisa profesionalnog kvaliteta pomoću pametnog telefona. Dolazi sa ugrađenim stativom i selfi štapom od 215 mm (8,5 inča), koji olakšavaju postizanje savršenog snimka. Dodatno, gimbal ima ugrađen cold shoe držač za mikrofon, nešto što nedostaje na Osmo Mobile 6.

Insta360 Flow baterija je takođe veća i snažnija od Osmo Mobile 6, sa baterijom od 2.900 mAh koja obezbeđuje do 12 sati upotrebe u poređenju sa DJI-jevim 6 sati i 24 minuta.

Flow nudi više funkcija nego samo fizičke prednosti. Ima funkciju „Shot Genie“, koja je dizajnirana da vam pomogne da dobijete najbolji snimak za vaš određeni scenario. To čini tako što vam daje savjete o tome kako snimiti različite scenarije, a također pomaže pri uređivanju pomoću aplikacije FlashCut.

Pročitajte još: Deset najboljih android aplikacija za fotografisanje i uređivanje fotografija

Flow takođe nudi različite načine snimanja, kao što su zumiranje, vremenski intervali i panorame, a čak možete koristiti i kontrolu pokreta bez upotrebe ruku i „režim uživo“ da biste bili u kadru dok ste u video pozivima ili strimingu.

Kada je u pitanju cijena, Insta360 Flow košta 159,99 dolara i dostupan je u dvije boje (bijela i siva). Dostupan je u SAD-u, Evropi i Japanu.

Iako su karakteristike Insta360 Flow impresivne, moraćemo pričekati da potpune recenzije stignu na tržište prije nego što možemo sa sigurnošću reći koliko dobro radi. Također ćemo morati saznati je li tehnologija praćenja tačna i pouzdana.