Instagram će početi datraži od svojih korisnika potvrdu o datumu njihovog rođenja, saopštila je danas ova društvena mreža u vlasništvu kompanije Facebook. Razlog ove odluke je dio napora za stvaranje novih bezbjednosnih funkcija za mlade,

Iz kompanije su naveli da će te informacije koristiti kako bi se pružila i osigurala prava iskustva za pravu starosnu grupu, prenosi agencija Rojters.

Prošlog mjeseca, iz Instagrama su saopštili da će korisnike koji su mlađi od 16 godina automatski prebaciti na privatni nalog kada se pridruže ovoj platformi.

Pročitajte još: Kako privremeno deaktivirati svoj Instagram profil ili ga trajno obrisati

Kada otvore profil na ovoj aplikaciji, od korisnika će biti zatraženo da unesu datum rođenja, a zatim će dobiti nekoliko upozorenja ukoliko ne unesu traženi datum.

U nekom trenutku, korisnici će morati da unesu datum rođenja da bi nastavili da koriste aplikaciju, rekli su iz Instagrama.

Kako se navodi, ove izmjene uticaće samo na korisnike koji prethodno nisu stavili datum rođenja Instagram aplikaciji.

Iz kompanije navode da su svjesni da bi neki korisnici mogli da unesu lažan datum rođenja. Međutim, kažu i da oni već razvijaju novu tehnologiju za rješavanje takvih problema.

(B92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.