Nova funkcija na Instagramu, nazvana „Spins“, omogućit će korisnicima da prilagode tuđe Reels-e, kratke videozapise, mijenjajući tekst ili zvuk, izvještava „Tech Crunch“.

Ova funkcija omogućiće većem broju korisnika da iskoristi isti Reels u različitim kontekstima. Na primjer, ako je neki trendovski šablon kreiran od strane korisnika, drugi korisnici će moći zamijeniti tekst ili zvuk kako bi prilagodili Reels drugim scenarijima, mijenjajući njegovo značenje.

Kao ilustracija, korisnik može snimiti video svog psa koji zijeva i podijeliti ga uz tekst „ja ponedjeljkom ujutru“. Kada bi drugi korisnik koristio funkciju Spins, mogao bi dijeliti isti video, ali s promijenjenim tekstom, recimo, „pokušavam ostati budan na času“.

Iako Reels na Instagramu suštinski podsjećaju na TikTok i dijele iste karakteristike, TikTok nema funkciju poput Spins. Ako Instagram odluči ponuditi ovu funkciju korisnicima, to bi moglo stvoriti barem mali diferencijaciju između ova dva proizvoda, zaključuje „Tech Crunch“, a prenosi „b92“.

(IT mixer)

Ako vam Instgram ne radi kako treba ili ne radi uopšte pokuštajte ova rješenja da otklonite problem koja smo objavili na našem portalu.