Evo što više ne smijete raditi na Instagramu

 

Influenseri na Instagramu i Facebooku neće više moći promovisati brendirane proizvode iz duvanske industrije ni bilo koju vrstu oružja. Ova zabrana se odnosi i na elektronske i na standardne cigarete.

Iz Facebooka su saopštili da su ovi proizvodi odavno zabranjeni za reklamiranje, ali će zabrana biti pooštrena u tokom narednih sedmica.

S druge strane, promovisanje alkohola i dijetetskih dodataka prehrani zahtjeva posebna ograničenja budući da Instagram nije jasno odredio na što se tačno ona odnose.

Pročitajte još: Ako niste koristili svoj Twitter račun duže od šest mjeseci mogli biste ostati bez njega

U junu je Instagram promijenio pravila za reklame s brendiranim sadržajem koje su omogućavale brendovima da sponzorisani sadržaj influencera pretvore u svoj kako bi doprli do većeg broja korisnika.

Sada se brendirani sadržaj koji se reklamira označava oznakom „plaćeno partnerstvo“ koju možete vidjeti u posljednje vrijeme.

Instagram ne dobija ništa od saradnje influensera s brendovima. Međutim, zarađuje od brendiranih reklama i trenutno radi na poboljšanju uslova u ovom području reklamiranja, uvodeći i ograničenja u pojedinim područjima i isključujući na mnogim poljima korisnike mlađe od 18 godina.

(Index via CNN)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.