Puma predstavila Active Gaming Footwear patike za profesionalne e-sportiste koji će dati najbolje od sebe u virtuelnim borbama

Puma Active Gaming Footwear patike su namijenjene profesionalnim gejmerima i korišćenju u unutrašnjim prostorima, arenama za takmičenje u video-igrama.

Vjerojatno nikada neće postojati konsenzus oko toga je li e-sport „pravi“ sport, ali najbolji profesionalni gejmeri danas zarađuju veliki novac, često veći od velikog broja fudbalera i košarkaša. Dan profesionalnih e-sportista ne sastoji se samo od sjedenja pred monitorom, već dio vremena provode u teretani, trče, često moraju paziti na prehranu itd.

Takođe, kao i što je to slučaj i u ostalim sportovima, tako i za sportiste virtuelnih igara postoji posebna odjeća i obuća prilagođena njihovim potrebama. Puma je tako nedavno izbacila svoj prvi model sportske obuće namijenjen upravo gejmerima, tj. e-sportistima.

Pročitajte još: Microsoft prestavio novu igračku konzolu Xbox Series X | Video

Već na prvi pogled jasno je kako se Puma Active Gaming Footwear razlikuju od ostale sportske obuće i više je riječ o posebnim čarapama, nego klasičnim patikama.

Iz Pume kažu kako su veoma udobne i prilagođene korišćenju u unutrašnjim prostorima i gejmerskih arenama i tom prilikom su za njihov dizajn i razvoj „razmišljali o igračima konzolama te naglašavaju kako će s njihovom prilagođenom obućom profesionalni e-sportisti moći dati najbolje od sebe u virtuelnim borbama, iako je jasno da njihovi uspjesi neće zavisiti o izboru obuće, kao što je to slučaj u nekim drugim sportovima.

Nije teško pretpostaviti da te specijalno napravljene patike nisu baš niti jeftine, pa njihova cijena iznosi nešto više od 100 dolara, a mogu se naručiti u Velikoj Britaniji i Australiji. Ovo je prvi proizvod Pume namijenjen e-sportastima, a na tom tržištu još ranije svoju su priliku prepoznale i kompanije poput Nikea i Adidasa.

Adidas je tako potpisao ugovor s vjerojatno najpoznatijim gejmerom Tylerom „Ninjom“ Blevinsom čija će se ekskluzivne patike u prodaji pojaviti zadnjeg dana ove godine po cijeni od 150 dolara.

(The Gamehaus)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.