Jedna od glavnih kritika na račun iPhonea je njegov vijek trajanja baterije. Apple je to pokušao poboljšati softverom i hardverom, premda s vremena na vrijeme izgleda da ažuriranja na iOS-u utiču na trajanje baterije negativno. Dobra vijest je da izgleda bi iOS 14 zapravo mogao poboljšati vijek trajanja baterije.

Ovo je prema videu iAppleBytes-a, u kojem uzimaju iOS 14 beta za spin i prolaze kroz neke benchmark-e gdje su otkrili da je poboljšano trajanje baterije na uređajima poput iPhone SE 2020 za čak 30 minuta, a isti rezultati pronađeni su i prilikom testiranja pomoću iPhone 11 smartfona.

To je zapravo prilično zanimljivo jer se beta softverom uglavnom radi na uklanjanju grešaka i dobijanju povratnih informacija. To znači da je to češće od idealnog dijela softvera i uglavnom se ne preporučuje koristiti kao svakodnevni drajver. U stvari, iAppleBytes napominje da on obično ne radi testove baterije na beta softveru, ali je smatrao da bi bilo korisno uporediti ga sa budućim verzijama.

Iako bi se stvari mogle promijeniti od beta do potpunog izdanja iOS-a 14, ova poboljšanja su dobra stvar, pogotovo ako su glasine o veličini baterije za iPhone 12 istinite da bi se mogli lansirati s manjim baterijama od prethodnika.

U nastavku pogledajte iAppleBytes video iOS 14 beta benchmark:

(Ubergizmo)