Epic Games je upravo objavio ažuriranje za iOS verziju Fortnite koja otključava zgodnu karakteristiku, ako imate hardver koji to podržava: 120 frejmova (sličica) u sekundi (FPS) za najnoviji (2018) iPad Pro. Ovaj način rada najbolje koristi visoku brzinu osvježavanja ekrana za postizanje ultra glatkih performansi. U ažuriranje se dodaje i podrška za tastere minijaturnih upravljača.

Omogućavanje ovog režima je nije besplatno, cijena je vizuelni downgrade. Opcija automatski obara rezoluciju i prepravlja vizuelne postavke na „medium“, baš kao što možete pokrenuti samo pri 60 fps sa „visokim“ postavkama i 30 fps sa „epic“. Prilično velik vizuelni pad, tako da nismo sigurni da će taj kompromis nekima biti vrijedan.

Epic je prvi dodao podršku za Fortnite na iOS od 60 fps sa lansiranjem iPhone-a XS i XR 2018. Istovremeno, to je bio jedini način igranja igre pri 60 fps u pokretu – verzija Nintendo Switcha ograničena je na 30 fps, iako mnogi Android telefoni višeg ranga sada podržavaju i brži broj frejmova. Igra se pokreće sa 60 fps na PS4 i Xbox One, i naravno možete pokrenuti PC verziju brzinom FPS koliko god vaš hardver može da iznese.

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.