Uprkos vladajućoj pandemiji korona virusa, ipak će se u Šangaju krajem godine da održi Svjetsko prvenstvo u igri “League of Legends”

 

Riot Games, vlasnik i proizvođač ove igre, najavio je da će se prvenstvo League of Legends 2020 održati u terminu od 25. septembra do 31. oktobra 2020. godine, dok će finale biti održano na novom šangajskom stadionu Pudong.

Organizator je najavio da će se poštivati sve bezbjednosne mjere. Zabrinutost koliko će one biti efikasne će i dalje biti prisutne.

Lideri Riot Gamesa vjeruje da će održavanje cijelog prvenstva u jednom gradu, konkretno u Šangaju, “smanjiti putovanja i pomoći u kontroli okruženja”. U prvim fazama prvenstva neće biti publike. Prisustvo gledalacaa u finalu će zavisiti o “lokalnim preporukama”. Za sada, informacija o ulaznicama nema.

Takođe, nije poznato ni da li će učesnici League of Legends 2020 stanovati sami, tj. izolovani. Ne zna se ni koliko će se često testirati na koronavirus i šta će da se dogodi ukoliko se neko od takmičara zarazi.

League of Legends (LoL) je video igra tipa “multiplayer online battle arena”. Prvi put je izdata 27. listopada 2009. godine. U igri igrači preuzimaju ulogu “šampiona” sa jedinstvenim sposobnostima i bore se protiv tima drugih “šampiona” koji su pod kontrolom igrača ili računara. Cilj igre je uništiti Nexus, “srce” protivničke baze.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.