iPhone 11, kojeg je Apple predstavio prošle 2019. godine, najprodavaniji je pametni telefon na kineskom tržištu, kada je riječ o prvom kvartalu 2020. godine

 

I ne samo tad. iPhone 11 je već sedmi uzastopni mjesec najprodavaniji pametni telefon na kineskom tržištu. Apple se nalazi na četvrtom mjestu po broju prodatih pametnih telefona u Kini.

Agencija Counterpoint Research objavila je rezultate prodaje pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine. Kada je riječ o kineskom tržištu i Apple-u, američka kompanija je zabilježila pad prodaje od svega 1% u odnosu na isti period prošle godine. Ali, iPhone 11 je na vrhu po prodaji.

Kada je riječ o kineskim proizvođačima, na čelu je Huawei sa 39% udjela prodatih telefona na kineskom tržištu. Iza njega slijede Vivo sa 18% udjela prodatih telefona na kineskom tržištu, Oppo i Xiaomi. Između Oppo-a i Xiaomi nalazi se gore pomenuti Apple.

Inače, kompanija je jučer objavila izvještaj o svom poslovanju u prvom kvartalu 2020. godine te je kompanija zabilježila rast prihoda uprkos pandemiji Korona virusa.

https://www.youtube.com/watch?v=H4p6njjPV_o

Kada je riječ o najprodavanijem modelu na kineskom tržištu već sedam mjeseci zaredom – iPhone-u 11, podsjećanja radi, predstavljen je u devetom mjesecu prošle godine i najjeftiniji je model iz aktuelne iPhone 11 serije.

Telefon dolazi sa Liquid Retina IPS LCD ekranom veličine 6,1″. Pri vrhu ekrana nalazi se izrez u kojem je, između ostalog, smještena i selfie kamera 12 MP.

Na zadnjoj strani ovaj telefon posjeduje dvije kamere – glavnu od 12 MP i ultraširoku, također od 12 MP. Telefon pogoni Apple A13 Bionic čipset i uparen je sa 4 GB RAM-a i 64 GB, 128 GB odnosno 256 GB prostora za interno skladištenje.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.