iPhone 12 mogao bi da uvede jednu od najvažnijih promjena u posljednje vrijeme – kruže priče da se sprema novi tip ekrana

 

Bar neki modeli iPhone 12 posjedovaće OLED ekrane koje proizvodi LG, piše južnokorejski sajt The Elec, a prenosi tech Radar. Oni bi trebalo da imaju senzor dodira ugrađen u sam displej, a ne na posebnom sloju kao do sada.

To znači da će u pitanju biti jeftiniji i tanji ekrani, što vjerovatno vodi tanjem iPhone modelu nego do sada. Što se tiče niže cijene, ipak je Apple u pitanju pa ne bi trebalo unapred da se radujemo.

Isti izvor govori i o tome da se LG sprema da pređe na tehnologiju ekrana LTPO, koja se koristi na Apple Watch 4 i Apple Watch 5, što potencijalno vodi ka ekranima koji su i energetski efikasniji.

 

Screen time

 

Upravo zahvaljući LTPO tehnologiji Apple Watch 5 uspijeva da održi cjelodnevni rad baterije čak i uz stalno uključen ekran, pa možemo da očekujemo nešto slično i kod modela iPhone 12.

Ova tehnologija može da omogućiti opciju uvijek uključenog ekrana na budućim iPhone modelima, što je karakteristika koju skuplji Android telefoni imaju već neko vrijeme.

Međutim, nije jasno da li će LTPO nadogradnja biti dostupna za iPhone već 2020. godine. Možda ćemo ipak morati da sačekamo do 2021.

Ove godine bismo mogli da dobijemo čak pet novih iPhone uređaja: četiri iPhone 12 modela i jedan iPhone SE 2. Vjerovatno će glavne razlike međ njima da budu kamere i veličine ekrana.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.