Prvo pomjeranje senzora, a nakon tog dodatno zumiranje

 

IPhone 12 je još udaljen nekih pola godine, ali već čujemo tutnjavu o tome što nam dolazi. Najnovije informacije dolaze od zapaženog analitičara Ming-Chi Kuoa, koji sugeriše da Apple ove godine ima novu tehnologiju kamera za svoj najviši model iPhone 12, prenosi MacRumors.

Nova karakteristika je fokusirana se na novu tehniku ​​stabilizacije slike koja se naziva sensor-shift tehnologija. Kao što ime sugeriše, ovo bi omogućilo da se stvarni senzor slike malo pomiče, pomažući mu da koordiniše pokrete i vibracije na sličan način na koji optička stabilizacija slike omogućava kretanje sočiva kamere.

Kuo sugeriše da će ova karakteristika ove godine doći ekskluzivno na 6,7-inčni model iPhone-a, što izostavlja sve druge modele iPhonea. Model od 6,7 inča bio bi najveći iPhone displej, a ovo bi mogla biti prva instanca Apple-a koji se dodatno razlikuje između modela telefona s posebnim funkcijama.

 

iPhone zumiranje u 2022. godinu

Tehnologija pomaka senzora možda dolazi ove godine, ali Kuo je također sugerisao da Apple može skočiti na rastući trend industrije dodatnih mogućnosti zumiranja. To bi se pojavilo u obliku periskopske leće poput one na posljednjim Samsung Galaxy S20 uređajima ili Huawei P30 porodici. Objektiv s periskopom može ponuditi dodatnu optičku snagu zumiranja za pametni telefon tako što objektiv usmjerite okomito u telefon i pomoću ogledala usmjerite ga prema zadnjoj strani telefona, što omogućava veću žarišnu dužinu bez potrebe za povećanjem debljine uređaja.

To bi iPhone-u moglo dati znatno veće zumiranje od njegove trenutne 2x granice – ostali telefoni bez periskopskih sočiva imaju maksimalno 3x zoom optičkoj izvedbi, poput Galaxy S20 i Samsung Galaxy S20 Plus. Ali, Kuo ne vjeruje da će ova karakteristika stići do 2022. godine, što znači da možda čekamo da je donese iPhone 14.

Srećom, mogu se pojaviti neke druge nadogradnje koje dolaze do iPhonea 12, jer smo ranije čuli da je procurio prijedlog da iPhone 12 dobije kameru od 48MP.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.