Xiaomi je danas pored smartfona Redmi K30 Pro predstavio i Redmi Smart TV MAX. Novi pametni televizor koji ima ogroman ekran od 98 inča

 

Redmi Smart TV Max je toliko je velik da je 13,6 posto veći od standardnog kreveta s jednim madracem. Televizor je gotovo iste veličine kao ploča za stoni tenis, a dolazi sa ukupno 20 tehnologija za poboljšanje slike, među kojima je i interpolacija pokreta.

Redmi Smart TV MAX dolazi sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i sa 64 GB interne memorije. Pokreće ga Amlogic T971 procesor (4x Cortex-A55, Mali-G31MP2) na bazi 12 nm. Ovaj pametni TV je zasnovan na Xiaomi softveru PatchWall koji je baziran na Android TV.

Redmi Smart TV MAX dolazi sa ogromnim LCD ekranom veličine od 98 inča (dijagonala ekrana 248,98 cm). Ekran dolazi sa 4K rezolucijom i stopom osvježavanja od 60 Hz. Podržava HDR i pokriva 85% NTSC prostora u boji.

Ovaj televizor ima ukupno 20 tehnologija za poboljšanje slike. Može se pohvaliti sa četiri zvučnika, tri HDMI priključka (jedan sa ARC) i S / PDIF izlazom, pa se može priključiti vanjski audio hardver.

Xiaomi obećava budućim kupcima ovog TV-a ekskluzivne VIP usluge dostave. To uključuje predprodajnu komunikaciju, izviđanje mjesta gdje će TV da bude smješten i planove instalacije. Dostupan je i specijalni dostavni automobil sa stručnim timom za isporuku i ugradnju.

Cijena ovog pametnog televizora je oko 2610 evra, a TV će biti dostupan u prodaji u Kini od 9. aprila ove godine u Xiaomi i Xiaomi Home prodavnicama. Kad će da bude dostupan na ostalim svjetskim tržištima nije poznata, ali se očekuje da će Redmi objaviti naknadno i tu informaciju.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.