Samsung Electronics spreman je da prikaže čitavu novu paletu QLED 8K pametnih ekrana na događaju Integrated Systems Europe koji danas počinje u Amsterdamu. Na vrhu popisa je prikladno nazvani Wall for Business 8K ekran, koji će biti dostupan u veličinama od 219 inča do čudovišta od 583 inča ili 14,81 m u prečniku za one koji preferiraju metrički sistem.

To iznosi otprilike 12x vašeg prosječnog 49-inčnog televizora, što znači iskoristivu vidljivu površinu bližu 100x.

Samsung zidni 8K ekran

 

Još spektakularnije, ovaj displej velikog formata nema okvir i predviđen je da radi 24/7. Iz Samsunga kažu da je dizajniran za isporučivanje „savršene preciznosti boje i 2.000 nitne osvjetljenosti“.

Snaga Wall for Business ekrana kombinacija je Samsungovog AI Quantum Processor 8K, koji ima ugrađene 8K AI mogućnosti povećanja i dubinskog učenja, Samsungovu MicroLED tehnologiju i Tizen 5.5 operativni sistem.

Porast faktora koji učinkovitije koriste energiju, jeftinije i veće forme učinio je digitalnu signalizaciju velikog formata popularnijom nego ikad prije, u sektorima u rasponu od zdravstvene zaštite do luksuza.

Novo izdanje Wall for Business 2020 8K ekran biće u prodaji tokom prve polovine 2020. godine, a cijene tek treba da budu potvrđene.

(Techradar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.