GSMA je otkazao MWC sajam u Barseloni koji se trebao održati od 24. do 27. februara

 

Podijeljenih mišljenja bili su oni koji su zagovarali otkazivanje u odnosu na one koji nisu, bilo je i onih koji su hvalili hrabrost nekih izlagača koji su se odlučili da se ne povuku sa sajma MWC 2020 u Barseloni, međutim organizatori iz GSMA odlučili su se da ipak otkažu ovogodišnji sajam.

Glavni je razlog zabrinutost zbog širenja virusa korone i činjenica da su neki od najvećih i najuticajnijih izlagača izašli iz ovogodišnjeg izdanja MWC-a.

Otkazali su tako Ericsson, Nokia, Vodafone, Deutsche Telekom, BT, Facebook, Intel, Cisco, Sprint, Nvidia i mnogi mnogi drugi.

„Uzimajući u obzir sigurnu i zdravu okolinu u Barseloni i zemlji domaćinu, GSMA je danas otkazao MWC iz Barcelone 2020. jer je zbog svjetske zabrinutosti u vezi s izbijanjem koronavirusa, problemima putovanja i drugim okolnostima GSMA nemoguće da se održi događaj“, istakao je glavni direktor GSMA-e John Hoffman komentarišući odluku o otkazivanju.

On je istakao da grad domaćin Barselona razumije ovakvu odluku i najavio je kako će se MWC 2021 održati u Barseloni.

Zaključio je kako GSMA suosjeća s onima koji su pogođeni u Kini i i u cijelom svijetu.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.