Apple je potvrdio da nema namjeru da omogući podršku za Microsoft xCloud i Google Stadia-u na iPhone-ovima

 

Google Stadia game streaming platforma koja je lansirana u novembru prošle godine, Microsoft xCloud koji dolazi u septembru ove godine i Nvidia GeForce Now neće se moći koristiti na Apple-ovim iPhone telefonima.

Tu informaciju je potvrdio Apple koji kaže da bi te aplikacije kršile prava developera, jer omogućuju igranje igara bez preuzimanja.

„Naši kupci uživaju u sjajnim aplikacijama i igrama miliona programera. Usluge igara mogu se apsolutno pokrenuti u App Store-u sve dok se pridržavaju istih grupa smjernica koje se primjenjuju na sve programere, uključujući slanje igara pojedinačno na pregled i pojavljivanje na grafikonima i pretraživanje. Pored App Store-a, programeri mogu izabrati da preko interneta putem Safarija i drugih pregledača u App Store-u dosegnu sve korisnike iPhone-a i iPad-a “ rekao je Apple-ov portparol

To znači da će iPhone uređaji da podržavaju samo one servise koji uključuju download sadržaja i „lokalno dijeljenje“. Na primjer ono šta nudi Steam Link i njegov vlastiti Apple Arcade servis.

Microsoft je svojevremeno izjavio da već testira xCloud aplikaciju za iOS, međutim očigledno je da od toga neće biti ništa.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.