Kompanija Samsung Electronics je na jučerašnjem virtuelnom događaju Galaxy Unpacked predstavila i dva najnovija tablet uređaja: Galaxy Tab S7 i S7+

 

Galaxy Tab S7 i S7+ dolaze s poboljšanom S Pen olovkom, tastaturom, velikim ekranom te snažnim procesorom. Tu je i mnogo opcija za obavljanje svakodnevnih zadataka i zabavni odmor, dok je 7+ opremljen podrškom za 5G mrežom.

 

Tableti s kojima je posao znatno olakšan

 

Oba tableta dolaze s vrhunskim procesorom posljednje generacije koji će osigurati maksimalnu korisnikovu produktivnost. Zaobljena i unaprijeđena S Pen olovka s izduženim vrhom olakšaće svakodnevni multitasking uz još prirodniji osjećaj korištenja. Uz nevjerojatan ekran s brzinom osvježavanja od 120 Hz i S Pen olovke, vođenje bilješki tokom sastanaka ili online konferencijskih poziva postaje lakše nego ikad prije.

Korisnik može u samo nekoliko dodira u aplikaciji Samsung Notes pretvoriti svoje bilješke u PDF format. U isto vrijeme može da snima sastanak i zapisuje zabilješke pomoću Audio Bookmark mogućnosti. Pošto se sve sinhronizuje, korisnik može dodirom na odabranu riječ ili rečenicu da pokrene zvučni snimak sastanka s tačke koje želi.

Nadograđeni Multi-Active Window omogućava korišćenje čak tri aplikacije istovremeno. Samsung je dodatno usavršio i aplikaciju Samsung Dex, kao i Keyboard Book Cover tastaturuu s novim, intuitivnim funkcijama i dužim touchpadom kako bi se stvorio osjećaj malog računara.

Zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu s kompanijom Microsoft, Galaxy Tab S7 i S7+ obogaćeni su i s brzom sinhronizacijom aplikacije Samsung Notes sa svima poznatima Microsoft OneNote i Outlook.

Ove tablete je moguće bežično povezati s kompatibilnim Smart televizorom kako bi se sadržaj tableta prikazao i na velikom ekranu.

 

Clip Studio Paint za crtanje

 

Galaxy Tab S7 dolazi s LTPS TFT 11-inčnim ekranom. Galaxy Tab S7+ je opremljen jedinstvenim Super AMOLED 12,4-inčnim ekranom. S 16:10 omjerom rezolucije na oba uređaja i čak četiri AKG zvučnika.  Korisnici iz udobnosti svojeg doma mogu uživati u svojim omiljenim sadržajima kao da su u kino dvorani. Zahvaljujući smanjenju emisije plavog svjetla, slika ekrana ne umara oči, a uz brzinu osvježavanja od 120 Hz korisnici mogu neograničeno i neometano uživati u pregledavanju društvenih mreža ili gejmingu.

Korisnici imaju pristup i probnoj verziji YouTube Premiuma od četiri mjeseca. Netflix i Spotify već spremni prije pokretanja uređaja. Na ovaj Android tablet po prvi puta stiže i popularna aplikacija Clip Studio Paint za crtanje. Ona će svim dizajnerima i korisnicima iz kreativne industrije pružiti vlastiti platno za crtanje čim se prvi put uključe uređaji. Za one koji se bave društvenim mrežama, tu je i aplikacija Canva s više od 200 ekskluzivnih predložaka za izradu fantastičnih objava.

 

Vlastiti sistem pametne kuće

 

S Galaxy Tab S7 i S7+ u rukama, igraća konzola više ne mora biti smještena u dnevnoj sobi. Zahvaljujući visokoj brzini osvježavanja slike, velikom ekranu te 5G podrški na Galaxy Tab S7+ i Wi-Fi 6 standardu, korisnici mogu istinski uživati u videoigrama gdje god se nalazili.

Kako bi neke funkcije tableta bile dostupne i na ostalim Galaxy uređajima poput pametnih telefona, Tab S7 i S7+ dolaze s aplikacijama Samsung Cloud i Samsung Flow. Zato nema potrebe za slanjem i preuzimanjem dokumenata s jednog uređaja na drugi. Korisnici mogu stvoriti i vlastiti sistem pametne kuće, gdje tableti mogu poslužiti i kao upravljač nad ostalim Samsung kućnim aparatima unutar IoT sustava.

Galaxy Tab S7 i S7+ bit će dostupni tokom avgusta u Mistično crnoj, Mistično srebrnoj i Mistično brončanoj boji.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.