Renault u svrhu eksperimenta elektrifikuje cijelo jedno selo

 

Renault će u zabačenom selu Appy-ju u Pirinejima provesti svojevrsni eksperiment vezan u električnu mobilnost u svakodnevici.
Francuski proizvođač je u saradnji s kompanijom Publicis odlučio svakom domaćinstvu na raspolaganje staviti novi Renault Zoe i tako stvoriti prvo francusko mjesto u kojem se koriste vozila isključivo na električni pogon. Stanovnici će se na struju voziti iduće tri godine, a Renault će od pokusa dobiti vrijedne informacije.

Najprodavaniji Renaultov električni automobil - Renault Zoe (Foto: Renault)
Najprodavaniji Renaultov električni automobil – Renault Zoe (Foto: Renault)
Appy je jedno od najzabačenijih sela na jugu Francuske, a pokus bi trebao pokazati kako se stanovnici tako udaljenih mjesta, koji svakodnevno moraju daleko putovati i nemaju brze punionice u neposrednoj blizini, snalaze s električnim automobilima. Prema mišljenju Renaulta, ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, to će moći i drugi.

U prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila u Europi se utrostručilo. Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a tu poziciju su učvrstili predstavljanjem novog Renaulta Zoe – najprodavanijeg električnog modela marke.

(24sata)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.