iQOO je zvanično najavio da će njegov prvi tabletiQOO Pad – biti predstavljen 23. maja. Ovaj vrhunski tablet pokreće Dimensity 9000+ SoC, isporučujući impresivnu snagu i najnoviju tehnologiju. Govori se da bi ovo mogla biti verzija vivo Pad2 verzija tableta sa jačim procesorom.

Što se tiče specifikacija, iQOO Pad ima ekran od 12,1 inča sa izvanrednom rezolucijom od 2,8K, podrškom za HDR10 i maksimalnom osvetljenošću od 600 nita. Osim toga, sa svojom brzinom osvježavanja od 144 Hz, trebao bi biti odličan uređaj za uživanje u igrama i streaming videa. Također iQOO Pad će biti baziran na Origin OS 3, prilagođenoj verziji Android 13 operativnog sistema.

Kako bi osigurao odlične performanse i cjelodnevno vrijeme rada, iQOO Pad dolazi s do 12 GB RAM-a, zajedno sa 512 GB interne memorije. Uz to, tu je i velika baterija od 10.000 mAh za napajanje uređaja, zajedno sa brzim žičnim punjenjem od 44 W i obrnutim žičnim punjenjem od 5 W.

Što se tiče kamera, iQOO Pad tablet će imati glavno sočivo od 13 MP na poleđini, zajedno sa makro objektivom od 2 MP za snimanje krupnih planova. Na prednjoj strani ćete pronaći kameru od 8 MP za snimanje selfija ili za video pozive.

(IT mixer)