Corsair, renomirani industrijski lider u hardveru za gejming entuzijaste, sa zadovoljstvom najavljuje dolazak svog novog Corsair XENEON 27QHD240 OLED monitora za igre. Napravljen u saradnji sa LG Display-om, ovaj potpuno moderan monitor kombinuje neverovatan kvalitet slike i izuzetno brzo vreme odziva OLED tehnologije sa ekranom veličine 27 inča i brzinom osvežavanja od 240 Hz.

Zahvaljujući LG Micro Lens Array (MLA) tehnologiji, koja ima 5.117 mikro sočiva po pikselu, XENEON 27 OLED ima nevjerovatnu svjetlinu, prošireni ugao gledanja i žive boje. Sa do 1.000 nita svjetline i 98,5% DCI-P3 raspona boja, nijedan detalj nije izostavljen na slici, od najsvjetlijih detalja do najtamnijih sijenki.

Osim toga, korisnici mogu iskusiti HDR i omjer kontrasta od 1.500.000:1. OLED tehnologija takođe nudi izvanredan odziv i brzinu osvježavanja, te mogućnost praćenja brzih igara kao što su F1 utrke, FPS naslovi i akcione igre. XENEON 27 OLED se može pohvaliti brzinom osvježavanja do 240 Hz, vremenom uključivanja/isključivanja piksela od samo 0,01 ms i vremenom odziva piksela od 0,03 ms, što je brže nego što ljudsko oko može otkriti. Da ne zaboravimo, monitor takođe podržava NVIDIA G-SYNC i AMD FreeSync sa ClearMR 13000 sertifikatom, tako da možete biti sigurni da je igranje pouzdano i glatko.

Corsair XENEON 27QHD240 OLED monitor za igre
Corsair XENEON 27QHD240 OLED monitor za igre

Za zaštitu integriteta slika kada se koristi duže vreme, XENEON 27 OLED ima nekoliko alata za prevenciju izgaranja integrisanih u dizajn. Ima nenadmašnu garanciju od tri godine, osiguravajući da nema mrtvih piksela i nulte izgaranja. Sa XENEON 27 OLED, korisnici mogu izvući maksimum iz svog PC podešavanja koristeći nevjerovatne prednosti OLED tehnologije i 27-inčnog oblika.

 

Dostupnost i cijena monitora

 

Corsair XENEON 27QHD240 OLED monitor za igre dostupan je u Corsair-ovoj web prodavnici, zajedno sa prodavcima i distributerima širom svijeta. Ovaj monitor je podržan trogodišnjom garancijom kompanije Corsair, a oni koji kupe proizvod će imati pristup globalnoj korisničkoj službi i tehničkoj podršci.

Cijena monitora iznosi 999.99 USD. Oni nestrpljivi mogu ga kupiti putem Corsair websajta na ovom linku, prije nego stigne u naše prodavnice IT opreme.

(IT mixer)