Nakon dvije godine iščekivanja, World of Warcraft Classic konačno stiže uživo.

Vrhunski streameri iz svakog ugla Twitcha trenutno ga emituju, rezultirajući publikom od preko milion gledalaca – i nekim ozbiljno zagušenim početnim područjima. Blizzardovi serveri od sinoć su na izdahu.

Horde navijača premašila je 1,1 miliona ljudi. To je kolosalni broj za jednu igru ​​na Twitchu. Za referencu, Fortnite nedavno u bilo kojem trenutku privlači između 100.000 i 200.000 gledalaca istovremeno.

Rijetko je da čak i veliki događaji u e-sportu privuku ovu pažnju za jednu igru.

Blizzard je to proslavio i humorističnom igranom najavom nove-stare igre koja je definisala moderni žanr MMORPG-ova.

Video koji možete vidjeti u nastavku prepun je cameo uloga koje će prepoznati ne samo poklonici WoW-a, već i ljubitelji fantazi svijetova.

Između ostalih likova, tokom ovog šaljivog spota možete vidjeti čak i Kristiana Nairna, poznatijeg kao Hodora iz Igre prestolja.

Hoće li povratak originalnog WoW-a značiti i revitalizaciju njegove e-sportske scene ostaje da se vidi, ali ne tako davno, tri na tri WoW bitke bile su jedne od najpopularnijih disciplina u kompetitivnom gamingu.

Baš kako mu to i ime sugeriše, WoW Classic je reizdanje slavnog MMORPG-a iz 2004. slobodno od bilo kakvih ekspanzija koje je dostupno u sklopu standardne pretplate na igru koja u Evropi košta 15 evra mjesečno.

U narednom videu možete pogledati kako se stvarao World of Warcraft Classic:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=iquurVrL4l8

Ako želite da budete dio spektakla pridružite se… Igre su počele!

(IT mixer/24 sata)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.