Oppo će već sutra na tržište lansirati niz proizvoda iz Oppo Reno 2 serije, a onaj najzanimljiviji, Oppo Reno 2, je otkrio svoje specifikacije blago prije vremena. Iako se mnogo toga već o nadolazećem mid-rangeru znalo, lijepo je dobiti cijelu sliku o telefonu prije vremena te donijeti nekoliko početnih zaključaka.

Po svemu poznatom, nadamo se da će Oppo malo ozbiljnije napasti i evropsko tržište te nam donijeti ovaj zanimljivi telefon s još zanimljivijim pokretnim mehanizmom.

 

Oppo Reno 2 specifikacije

 

Oppo Reno 2 će imati 6.5“ ekran FHD+ rezolucije koji se diči poprilično uvjerljivim prikazom boja te maksimalnim nivoom osvjetljenja od 500nita. U unutrašnjosti, Oppo Reno 2 će imati Qualcomm Snapdragon 730G koji za razliku od običnog SD730 donosi nešto više taktove.

Uz novi čipset, naći će se 8GB RAM-a te 128GB interne memorije.

Ako obratimo fokus na kamere Oppo Reno 2 će pozadi imati čak četiri kamere u kombinaciji 48MP (glavna kamera) + 13MP (kamera s telefoto lećom za zumiranje) + 8MP (kamera sa širokougaonom lećom) + 2MP (senzor za dubinu prilikom portret fotografisanja).

Oppo – selfi kamera ispod ekrana

Oppo se već pohvalio da će Oppo Reno 2 doći s podrškom za nekoliko tehnologija među kojima su vrijedne spomena „Ultra Dark Mode“ (noćni način fotografisanja), „Ultra Steady Mode“, 5x Hibridni Zoom te 20X Digitalni Zoom.

O cijenama se još ne može raspravljati, ali već ćemo vrlo brzo imati potpune informacije o ovom novom mid-range telefonu koji će sigurno osvojiti srca na istoku, a mi se nadamo da će navratiti i kod nas.

(BalkanGadgets)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.