Korisnici Google Chrome pregledača uskoro će moći da pokrenu Incognito Mode samo jednim pritiskom dugmeta na tastaturi

Potrebno je više od jednog klika ili pritiska na dugme da se Incognito Mode uključi. To morate da uradite mišem, unutar regledača, ili prečicom na tastaturi Ctrl+Shift+N. Ako često koristite ovaj režim bez čuvanja kolačića i istorije, onda bi vam značilo skraćenje procesa.

Preuzimanja i bukmarkovane stranice i dalje će se čuvati prilikom korišćenja anonimnog režima. Naravno, kao i do sada – vaš internet provajder moći će da vidi sve što prođe kroz vaš ruter – tako da stvari možda nisu tako privatne kao što mislite, prenosi Daily Express.

Iako još uvek nije dostupna za isprobavanje, funkcija bi trebalo uskoro da stigne na Chrome Canary.

Izgleda, međutim, da će samo Windows 10 korisnici imati koristi od ove inovcije.

Inače, zanimljivo je da Google predlaže korišćenje Incognito režima kao idealnu stvar za kupovinu poklona. Njihovo rezonovanje je sljedeće: ukoliko kupujete poklon online za neku dragu osobu, kada ona sjedne za računar neće znati šta ste joj kupili jer ne može da vidi pretraživanje.

Ipak, kada dosta vremena provedete u Incognito režimu, pojaviće vam se smajli koji namiguje – kao da Google zna da ga ne koristite baš za kupovinu poklona…

Uvijek je moguće da ova funkcija nikada i ne prođe fazu beta testiranja, međutim, čini se da će ovo uskoro biti dostupno široj javnosti.

(Daily Express)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.