Microsoft predstavio Surface Duo pametni telefon sa dva ekrana i Android operativnim sistemom

 

Kompanija Microsoft je saopštila da će se njen pametni telefon sa dva ekrana Surface Duo, koji radi na Alfabetovom Android operativnom sistemu, naći u prodavnicama od 10. septembra.

Surface Duo se zatvara kao knjiga. Za razliku od Samsungovog uređaja Galaxy Z Fold 2 koji ima jedan ekran napravljen od specijalnog savitljivog stakla, Duo ima dva tradicionalna ekrana odvojena šarkom, ali sinhronizovana da rade zajedno, prenosi Reuters

Na medijskom brifingu uoči najave Surface Duo uređaja, rukovodstvo je predstavilo ovaj telefon kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korišćenje njihovih aplikacija, kao što mnogi zaposleni koriste opciju dualnih monitora na svojim personalnim računarima.

Na primer, u kompanijskoj aplikaciji za timsko četovanje, video čet zauzima jedan ekran, dok drugi ekran prikazuje ćaskanje u pisanoj formi.

Podešavanje sa dvostrukim ekranom takođe omogućava korisnicima da uparuju aplikacije koje nije napravio Microsoft, poput uporednog pokretanja društvenih mreža Twitter i Instagram.

Surface Duo nema 5G mogućnost povezivanja. Uređaj će u početku biti dostupan samo u SAD. Kompanija nije dala vremenski okvir kad bi mogao da stigne i na ostala tržišta.

Specifikacije uređaja:

– 8,1 „PixelSense Fusion ekran (2x 5,6“ OLED)
– 360 ° Šarka
– 4.8mm rasklopljeno / 9.9mm presavijeno
– 11MP f / 2.0 kamera
– Qualcomm Snapdragon 855 čipset
– 6GB RAM-a + 128 / 256GB unutrašnje memorije za skladištenje
– 3577mAh dvostruka baterija
– Android 10 w / Microsoft Surface Duo UI operativni sistem

Cijena ovog uređaja biće 1.399 dolara.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.