U oktobru ove godine navršiće se dvije godine kako je kompanija Xiaomi predstavila zadnji model iz svoje Mi Mix serije – Xiaomi Mi Mix 3

 

Od tada, kompanija nije predstavljala njegovog nasljednika. Predstavljen je Mi Mix Alpha, ali on se nije pojavio u komercijalnoj prodaji. Mnogo je onih kojih zanima budućnost Mi Mix serije, a o sudbini ove serije nešto je rekao Lei Jun, direktor ove kineske kompanije.

Na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo, direktor Xiaomi-ja dobio je niz pitanja. Odgovorio je samo na nekoliko onih koja su bili najčešće postavljana.

Xiaomi Mi Mix 3

Prvo pitanje se odnosi na Xiaomi Mi Mix seriju, odnosno šta će biti s njom? Direktor Xiaomija je rekao da je Mi Mix linija trenutno na čekanju, ali on je rekao da će Mi Mix serija definitivno dobiti nove modele. Međutim ne zna se i kada će to tačno biti.

Takođe, postavljeno mu je pitanje da li će Mi Mix Alpha biti masovno proizveden. On je rekao da je telefon već bio dostupan u ograničenim količinama, ali da kompanija, ipak, ima u cilju fokusiranje na pružanje dostupnijeg, odnosno jeftinijeg Mi Mix pametnog telefona u budućnosti.

Treće pitanje odnosilo se na Xiaomijev Surge prilagođeni čipset. Ovaj je čipset izazvao mnogo interesovanja kod fanova. Jun je priznao da je Xiaomi imao poteškoće sa proizvodnjom čipova nakon što je lansirana prva generacija još 2017. godine.

On navodi da Xiaomi ima u planu ugraditi Surge čipset u svoje buduće uređaje, ali se u dogledno vrijeme to neće dogoditi. Radi se zapravo o sličnoj situaciji kao i sa sljedećim telefonom iz Mi Mix serije.

Jun je takođe rekao da će odgovoriti na još mnoga pitanja na događaju Xiaomi-ja povodom desetogodišnjice od osnivanja kompanije.

(GSM Arena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.