STREET FIGHTER II: World Warrior jedna je od najvažnijih borilačkih igara svih vremena i često se nalazi na popisu najboljih igara svih vremena. Igra je poznata i po svojoj težini, a YouTuber Desk je otkrio kako je kompjuter u toj igri varao i to na više načina.

Drugi nastavak sad već kultnog serijala Street Fighter izašao je 1991. godine za arkade, a godinu kasnije stigao je i na Super Nintendo. Prodano je više od 14 miliona primjeraka igre, što je iznimno dobar rezultat uzmemo li u obzir da je izašla početkom devedesetih.

Veliku je pažnju zato izazvao video spomenutog YouTubera koji je otkrio da je igra – varala. Naime, u videu pokazuje kako su likovi koje kontroliše kompjuter mogli na kratko postati neuništivi. Brže su se oporavljali kada bi bili onemogućeni te su instantno mogli izvesti poteze za koje je igračima trebalo čak dvije sekunde da ih izvedu. Kompjuter je također brže unosio kontrole nego što je to čovjek ikad mogao učiniti. Za kraj, mogao je izvoditi poteze koje igrač ne može blokirati.

Pročitajte još: Žurka u paklu počinje – igra Afterparty izlazi ovog oktobra

Sve je to izazivalo veliku frustraciju kod igrača, ali nije uticalo na uspjeh igre. I danas je Street Fighter vrlo popularan esport u određenim dijelovima svijeta te igrači često igraju na kontrolama za arkade kao što je to bio slučaj prije 18 godina. Sve je to u velikoj mjeri utemeljeno upravo na uspjehu Street Fightera II.

(Index)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.